Super League: Μια 11άδα από tips για την αναμέτρηση του Ξάνθης με τον Πανιώνιο (19:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Πανιώνιο ξεχωρίζει από τις Σαββατιάτικες της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και το ThrakiSportS, και όπως πριν από κάθε παιχνίδι του ΑΟΞ, σας μεταφέρει μια ενδεκάδα από στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον για να μπορέσετε να την παρακολουθήσετε καλύτερα.

1. Η Ξάνθη ανεξαρτήτως του αποτελέσματος θα παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης και εντός πεντάδας. Μετά τις πρώτες εννέα αγωνιστικές έχει 18 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση, με δεδομένο ότι η περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ που την ακολουθεί κατά πόδας έχει 17 βαθμούς και η αμέσως επόμενη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός με 14 βαθμούς στην 6η θέση.

2. Ουσιαστικά η Ξάνθη επιδιώκει σήμερα να διατηρήσει το αήττητο που κρατάει οκτώ αγώνες, αφού η πρώτη και μοναδική ήττα της ομάδας της Θράκης στο φετινό πρωτάθλημα είναι αυτή της 1ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Από εκεί κι έπειτα μετρά 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Θα προτιμούσε βέβαια να έρθει νίκη, ώστε να κλείσει στην τετράδα και ίσως στην τριάδα πριν τγβ διακοπή.

3. Απέναντι της μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας, ο Πανιώνιος, ο οποίος βέβαια φέτος έχει κάνει ένα πολύ μέτριο ξεκίνημα σε σχέση με τις πορείες του την τελευταία τριετία και βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς. Παρ’όλα αυτά δεν παύει να είναι μια ομάδα υπολογίσιμη που έχει τους παίκτες και την φανέλα για να κάνει την έκπληξη, οπότε δεν πρέπει ο «Δημόκριτος» να επαναπαυτεί στην έως τώρα, ομολογουμένως, πολύ καλή συγκομιδή του.

4. Πάνοπλος είναι ο ΑΟΞ για το σημερινό παιχνίδι, αφού επέστρεψαν όλοι οι απόντες της περασμένης εβδομάδας. Ο Μίλαν Ράσταβατς μετά το τέλος των τελευταίων ασκήσεων της Κυριακής ανακοίνωσε 19 παίκτες που έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή και μπορειτε να δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Με σημαντικότερη απουσία τον Σπιριντόνοβιτς λόγω οικογενειακού πένθους ανέβηκε ο Πανιώνιος στην Ξάνθη. Συνολικά η 18άδα με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Το μεγάλο αφεντικό είναι η Ξάνθη στην προϊστορία της με τον Πανιώνιο στα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες στην Θράκη, είτε αυτά έγιναν στο γήπεδο του ΑΟΞ, είτε στα Πηγάδια, αφού μετράει, σε 27 παιχνίδια, 16 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες. Συνολικά σε 55 παιχνίδια ανεξαρτητως έδρας έχουμε 15 νίκες για τον Αστέρα Τρίπολης, 24 νίκες για την Ξάνθη και 16 ισοπαλίες. Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο στην ουσία έχουμε 10 νίκες των κυανέρυθρων, 8 νίκες της Ξάνθης και 10 ισοπαλίες.

7. Πρώτος σκόρερ των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων στη Θράκη, είναι ο πρώτος σκόρερ all-time του ΑΟΞ στην Α’ Εθνική, ο Βραζιλιάνος Μαρτσέλο Βεριντιάνο, του οποίου το ρεκόρ επιδιώκει να σπάσει ο φετινός «μπομπέρ» της ομάδας Έρικ Γέντρισεκ. Αν ο Γέντρισεκ σκοράρει στο ματς με αντίπαλο τον Πανιώνιο, θα γίνει ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Ξάνθης που πετυχαίνει γκολ σε 5 διαδοχικές αναμετρήσεις στην Α’ Εθνική.

8. Στον περσινό αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο στα Πηγάδια η Ξάνθη κέρδισε με τέρματα του Γέντρισεκ και ουσιαστικά από εκείνο το παιχνίδι ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, μετά από το αρνητικό ξεκίνημα που είχε οδηγήσει αρκετούς να φοβηθούν ότι θα παλέψει για την παραμονή. Τελικά πάλεψε μέχρι τέλους για την έξοδο στην Ευρώπη.

9. Πριν την αναμέτρηση της αντρικής ομάδας παίζουν και όλες οι ακαδημίες της Ξάνθης για τα πρωταθλήματα υποδομών της Super League, υποδεχόμενες στο αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων τις αντίστοιχες ομάδες του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των υποδομών με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Γιώργος Κομίνης (της ΕΠΣ Θεσπρωτίας) με βοηθούς τους Μπαλτά (Αχαΐας) και Μεϊντάνα (Αχαΐας). Τέταρτος ο Φωτιάδης (Καστοριάς). Ο διαιτητής πέρυσι απασχόλησε όλη την Ελλάδα με την διαιτησία του στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και το περίφημο γκολ που κανείς δεν έμαθε ποτέ πραγματικά τι έγινε, αλλά οδήγησε στην εισβολή Σαββίδη. Στην Ξάνθη ανησυχούν για τυχόν κάρτες που προτίθεται να βγάλει, δεδομένων των δύσκολων επόμενων αγώνων της θρακιώτικης ομάδας με τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

11. Το παιχνίδι μεταδίδεται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, καθώς αυτη έχει αποκτήσει τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων της Ξάνθης για το φετινό πρωτάθλημα. Αρχίζει στις 19:00 και θα έχει κάλυψη διαδικτυακά και από το ThrakiSportS, όπως όλα τα επίσημα φετινά παιχνίδια της Ξάνθης σε πρωτάθλημα και κύπελλο.