Super League: Με δυο γκολ του Ξανθιώτη Γιώργου Ξενιτίδη ο Ολυμπιακός με ανατροπή νίκησε τον Παναθηναϊκό

Δυο γκολ του Γιώργου Ξενιτίδη άνοιξαν το δρόμο για την ανατροπή και τη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 3-1 στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα της Super League K19.

Ο νεαρός ξανθιώτης ποδοσφαιριστής, που μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες των ερυθρολεύκων, αρχικά ισοφάρισε σε 1-1 και εν συνεχεία “έγραψε” το 2-1 και οδήγησε στη νίκη τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό αφού μόλις στο 6’ πήρε το προβάδισμα όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αθανασακόπουλου, ο Ζερβόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, ωστόσο στο 57’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από πλευράς Παναθηναϊκού ο Ξενιτίδης έκλεψε στον χώρο της μεσαίας γραμμής και στην κόντρα κατάφερε να σκοράρει και να ισοφαρίσει.

Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ολική ανατροπή όταν και πάλι ο Ξενιτίδης μετά από μπαλιά από αριστερά, νίκησε για δεύτερη φορά τον Χριστογεώργο.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την ολική ανατροπή, με σουτ του Μαρτίνη από μεγάλη απόσταση διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα του 3-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 19χρόνος Ξενιτίδης, που μετακόμισε πριν πέντε χρόνια στο λιμάνι από τον ΑΟ Βιστωνίδας, είναι αρχηγός της ομάδας Νέων και ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής της.

Είναι γεννημένος το 1999 και έχει υπογράψει πλέον επαγγελματικό συμβόλαιο, ωστόσο αν και έχει βρεθεί ως μέλος σε αποστολή της πρώτης ομάδας, δεν έχει επιλεγεί για να αγωνιστεί ακόμη μαζί της.

Με τέτοιες εμφανίσεις ωστόσο, δεν θα αργήσει αυτή η ώρα για τον νεαρό Ξανθιώτη. Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 19 βαθμούς, έναν πίσω από την Ξάνθη που δεν έχει έτσι στην 2η θέση συγκάτοικο τον Παναθηναϊκό, που είχε 17.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Ξάνθη νίκησε με 3-1 τον Πανιώνιο για το Πρωτάθλημα Κ19 της Super League και είναι πλέον στην 2η θέση, προσωρινά τουλάχιστον και δεδομένα εντός τριάδας. Πρώτος στη βαθμολογία είναι ο ΠΑΟΚ με 22 βαθμούς και ακόμα δεν έχει αγωνιστεί για την 10η αγωνιστική.