Super League: Μια 11άδα από tips για την αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με την Ξάνθη (19:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και το ThrakiSportS, όπως πριν από κάθε παιχνίδι του ΑΟΞ, σας μεταφέρει μια ενδεκάδα από στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον για να μπορέσετε να την παρακολουθήσετε καλύτερα.

1. Η Ξάνθη ανεξαρτήτως του αποτελέσματος θα παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης. Μετά τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές έχει 15 βαθμούς και βρίσκεται στην 5η θέση. Με δεδομένο ότι όσοι βρίσκονται πίσω της ήδη έπαιξαν το Σαββατοκύριακο και κανείς δεν μπόρεσε να την φτάσει, πηγαίνει χωρίς άγχος στην Τρίπολη. Ουσιαστικά με νίκη ξεπερνά και την ΑΕΚ και μπαίνει στην τετράδα.

2. Ουσιαστικά η Ξάνθη επιδιώκει σήμερα να διατηρήσει το αήττητο που κρατάει επτά αγώνες, αλλά και το αήττητο των τριών εκτός έδρας που έχει φέτος (αφού η μοναδική της ήττα ήταν στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό). Οι τρεις τελευταίες νίκες και οι 13 βαθμοί στα πέντε τελευταία παιχνίδια την έχουν απογειώσει βαθμολογικά.

3. Απέναντι της ο Αστέρας, που πήρε μόλις τον πέμπτο του βαθμό στο Αγρίνιο την περασμένη εβδομάδα, έστω στην εκπνοή. Και δεν μπορεί κανείς να τον πει τυχερό, αφού στην εκπνοή έχασε στη φετινή σεζόν από Ολυμπιακό και Ατρόμητο και ισοφαρίστηκε από τον Παναθηναϊκό, ενώ από τον Άρη ηττήθηκε μετά το 87′.

4. Παρόλα αυτά λέγεται ότι υπάρχει γκρίνια στην Τρίπολη και τρίζει η καρέκλα του προπονητή του Αστέρα Σάββα Παντελίδη. Η Ξάνθη ήδη φέτος τελείωσε έναν πρώην προπονητή του Πανθρακικού, τον Άκη Μάντζιο. Μένει να δούμε αν θα αρχίσει να δημιουργεί παράδοση στις απολύσεις πρώην προπονητών της Κομοτηναίικης ομάδας.

5. Ο ΑΟΞ αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα των τραυματιών Μπρίτο, Φασίδη και Ντε Λούκας. Ο Μίλαν Ράσταβατς μετά το τέλος των τελευταίων ασκήσεων της Κυριακής ανακοίνωσε 19 παίκτες που έχουν ακολουθήσει την αποστολή στην Τρίπολη και μπορειτε να δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. “Κύμα” ισοπαλιών παρατηρείται στα τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ισχυρές ομάδες της περιφέρειας στο πρωτάθλημα Super League.Τα τρία τελευταία και τα έξι από τα επτά τελευταία δεν είχαν νικητή, ενώ το έβδομο το κέρδισε η Ξάνθη. Συνεπώς η Ξάνθη φεύγει με βαθμό ή βαθμούς στα επτά τελευταία χρόνια.

7. Οι ισοπαλίες βέβαια είναι από την αρχή της συνύπαρξής τους συχνό φαινόμενο. Συνολικά το 59% των αγώνων Αστέρα και Ξάνθης ανεξαρτήτης έδρας τους δεν έχει νικητή και στην Τρίπολη είναι ισόπαλα τα οκτώ από τα 13 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

8. Συνολικά σε 22 παιχνίδια ανεξαρτητως έδρας έχουμε 3 νίκες για τον Αστέρα Τρίπολης, 6 νίκες για την Ξάνθη, δηλαδή διπλάσιες και 13 ισοπαλίες. Με γηπεδούχο τον Αστέρα έχουμε μόλις μια νίκη των Πελοποννήσιων, 8 ισοπαλίες και τρεις νίκες της Ξάνθης.

9. Τον δρόμο για τη νίκη στους μεγάλους έδειξαν από το Σάββατο οι μικροί. Η ομάδα Κ19 της Ξάνθης πέτυχε την πέμπτη νίκη της στο πρωτάθλημα και την τέταρτη συνεχόμενη, επικρατώντας με 1-2 επι του Αστερα Τρίπολης. Δείτε πως διαμορφώθηκε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος (της ΕΠΣ Μακεδονίας) με βοηθούς τους Νικολακάκη (Ηρακλείου) και Δίπλαρη (Καρδίτσας). Τέταρτος ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Μανώλης Ταπαντζάς της ΕΠΣ Θράκης.

11.
Το παιχνίδι μεταδίδεται τηλεοπτικά από τη Nova και όχι από την ΕΡΤ, καθώς δεν έχει τα δικαιώματα του Αστέρα. Στο μοναδικό άλλο φετινό παιχνίδι της Ξάνθης που μετέδωσε η Nova, η Ξάνθη έφυγε νικήτρια από την Λιβαδειά και τελείωσε ο Άκης Μάντζιος από τον πάγκο του Λεβαδειακού…