ΕΠΣ Θράκης: Αποχαιρετά το ποδόσφαιρο της Ροδόπης μετά από 18 χρόνια ο παίκτης-προπονητής Νίκος Σταμάτης

 

Ήρθε σα φοιτητής από το μακρινό Μεσολόγγι στην Κομοτηνή το μακρινό 2001, ώστόσο ποτε δεν περίμενε οτι θα έμενε στην Θράκη για σχεδόν 20 χρόνια, θα γινοταν μια από τις σημαιες της Δόξας Γρατινης στα ένδοξα χρόνια της και απο τα αγαπημένα παιδιά στο χώρο και στα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν προπονητής σε όλες σχεδόν τις ακαδημίες του Νομού.

Ο λόγος για τον 39χρονο Νίκο Σταμάτη που μετά από 17 χρόνια επιστρεφει για οικογενειακούς λόγους στον τόπο του και στην παλιά του ομάδα τον Αστερα Μεσολογγίου ως ποδοσφαιριστής αλλα και ως βοηθός προπονητή. Ο Σταμάτης που ειναι εδώ και χρόνια πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και διπλωματούχος Προπονητής Ποδοσφαίρου κάτοχος UEFA Β’ (2007), ξεκινησε την καριέρα του στον Εύηνο Ευηνοχωρίου σε ηλικία μόλις 16 ετών και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Αστέρα Μεσολογγίου για πέντε χρόνια ενώ με την ομάδα της Δόξας Γρατινής στην Κομοτηνή έφτασε να αγωνιστεί ως την Γ’ Εθνική κατηγορία μενοντας στην ομάδα 12 χρονια. Ακολούθησαν η Δόξα Δοξα Υφαντων, ο ΑΟ Φαναρίου και ο ΑΟ Μεσσούνης την τελευταία διετία.

Την τελευταια τριετία ήταν προπονητής στην ακαδημια του Ολυμπιακού Κομοτηνής, ενώ στο παρελθόν βρέθηκε στην ακαδημια «Λύκοι- Νικόλαος Ιωσηφίδης», στην ακαδημία του Σπάρτακου «ΑΕΚ F.C. Development Network», μια διετία στις ακαδημίες του Πανθρακικού, σε αυτήν του Παναθηναϊκού και στην ακαδημία της Ροδόπης Μεσούνης των Μαρίνου Ουζουνίδη & Παναγιώτη Γκουτσίδη, ενώ ήταν και γυμναστής των μικτών ομάδων Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Θράκης. Όπως είναι επόμενο συνεργάστηκε με αρκετούς ποδοσφαιριστες όπως τον Γιάννη Πεχλιβανόπουλο, τον Πέτρο Βιοπουλο, Βελή Χακαν, Θανάση Κυριαλάνη, Θανάση Γιανναράκη, Χρήστο Παχούμη και αρκετά ακόμα παιδιά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο ThrakiSportS ελπίζει ότι θα επιστρεψει σύντομα στην Κομοτηνή, αφού είναι ο τόπος όπου έζησε τα καλύτερα του χρόνια, ελπίζοντας οτι ο τόπος θα περασει δύσκολες χρονιές και οι ομάδες θα ανέβουν στα επίπεδα που έζησε ο ίδιος με τον Πανθρακικό και την Γρατινή.