ΕΠΣ Ξάνθης: Αλλαγή στις προκηρύξεις ώστε να είναι συμβατές με τον ΚΑΠ έπειτα από τις αποκαλύψεις του ThrakiSportS

 

Λένε ότι μεγαλύτερο λάθος από το λάθος είναι να επιμένεις σε αυτό. Λένε επίσης ότι θέλει σθένος να παραδέχεσαι το λάθος σου. Λένε τέλος ότι μόνο όσοι δεν εργάζονται δεν κάνουν λάθη, οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι να κάνουν λάθη και θα κάνουν γιατί αυτή είναι η φύση μας.

Η ΕΠΣ Ξάνθης μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ThrakiSportS, με το οποίο γινόταν γνωστό ότι στις προκηρύξεις της για τη νέα σεζόν παραβίαζε τον ΚΑΠ σε σχέση με τις ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών της νέας σεζόν, αναγνώρισε το λάθος της και έσπευσε να το διορθώσει.

Την περασμένη Παρασκευή 27 Ιουλίου έκανε την σχετική αποκάλυψη το ThrakiSportS και την πρώτη εργάσιμη ημερομηνία, την Δευτέρα 30 του μηνός συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης και η Εκτελεστική Γραμματεία για να αλλάξει την προκήρυξη και να ορίσει προαιρετική τη συμμετοχή των ομάδων της Β’ Κατηγορία στο Κύπελλο.

Κατά συνέπεια υποχρεωτική είναι μόνο η συμμετοχή των ομάδων της Α’ Κατηγορίας και πλέον γίνεται προαιρετική αυτή της Β’ και Γ’ Κατηγορίας. Αλλαγές θα υπάρξουν προφανώς και στο σύστημα του Κυπέλλου, που θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές με την ΕΠΣ Ξάνθης να επιθυμεί να λάβουν μέρος όλες οι ομάδες της Α’ και Β’ Κατηγορίας μαζί φυσικά με τις τρεις της Γ’ Εθνικής.

Η ανακοίνωση για την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας έχει ως εξής: Μετά την ανακοίνωση του νέου Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου 2018-2019 της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η Επιτροπή πρωταθλήματος και κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ξάνθης με τη σύμφωνη γνώμη της Εκτελεστικής Γραμματείας αποφάσισε η συμμετοχή των ομάδων της Β’ κατηγορίας στη Α’ φάση του κυπέλλου, να είναι προαιρετική.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ