Κείμενο αμφισβήτησης του ρωσικού ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ Ξάνθη και νέες διαρροές για… πετρελαιάδες

 

Άρθρο με το οποίο αμφισβητεί το όποιο ενδιαφέρον Μουζενίδη και Σαββίδη για την εξαγορά της Ξάνθης υπογράφει η ιστοσελίδα XanthiPress, κόντρα στο γενικευμένο μπαράζ δημοσιευμάτων που θεωρούν θέμα χρόνου την πώληση της ΠΑΕ από τον Χρήστο Πανόπουλο.

Το κείμενο θέτει ορισμένα «εύλογα ερωτήματα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και καταλήγει με την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει ρώσος αγοραστής αλλά επιχειρηματικό σχήμα από την Ξάνθη με παραμονή και του Πανόπουλου ή «κάποια εταιρεία πετρελαιοειδών».

Υπενθυμίζεται ότι πριν δυο χρόνια είχε ακουστεί έντονα ότι υπήρχε συζήτηση Πανόπουλου με τον όμιλο Κοπελούζου που δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, για την πώληση των μετοχών, χωρίς ποτέ να μάθουμε αν υπήρξε πράγματι επαφή και γιατί χάλασε η φημολογούμενη τότε συμφωνία.

Αντιγράφουμε το άρθρο της XanthiPress:

Στο άκουσμα της είδησης ότι Ρώσοι , Σαββιδαίοι και Μουζενιδαίοι θα αγοράσουν την Ξάνθη ώστε να εμπλακούν στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο (!) και να δημιουργήσουν ένα ακόμα ρωσικό “προγεφύρωμα” στην Ελλάδα, προέκυψαν κάποια εύλογα ερωτήματα.

Καταρχήν να αποκλείσουμε την συμμετοχή Σαββίδη η υπόνοιες ότι ο Σαββίδης βρίσκεται πίσω από άλλους Ρώσους. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει κάνει αυτό που έπρεπε με τον ΠΑΟΚ, έχει προσπεράσει εμπόδια και έχει μάθει για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν χρειάζεται να μπει σε νέες περιπέτειες. Όσοι αναφέρθηκαν στα συμφέροντα του στην Ξάνθη, ακόμα και αν είχε την ΣΕΚΑΠ ποτέ δεν θα έμπαινε σε αυτή την διαδικασία δαπανώντας ένα μεγάλο ποσό. Θα έφτιαχνε μια εκκλησία, με μια ρωσική και Ελληνική σημαία απ έξω και θα ήταν ένας μικρός θεούλης για Ξανθιώτες και Παοκτζήδες.

Επίσης ο Ι.Σαββίδης έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί αυτή την στιγμή. Η πίεση που δέχεται από τον Αμερικανικό παράγοντα που εντάσσεται στην “απορωσοποίηση” των Βαλκανίων είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος.

Η περίπτωση του Μουζενίδη είναι ακόμα πιο απλή. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία ο οποίος δεν βλέπει ποδόσφαιρο ούτε στην τηλεόραση, επενδύει όπου του έρχεται άμεσο αποτέλεσμα και σε αντίθεση με τον Ιβαν Σαββίδη, σιχαίνεται την δημοσιότητα. Οι επενδύσεις του είναι όλες σε ήλιο, θάλασσα και όχι σε σαλέ τύπου Άσπεν μέσα σε καλαμιές και κουνούπια. 

Άλλοι Ρώσοι (ας φανταστεί ο καθένας όποιους θέλει) που θα μπορούσαν να πάρουν την Ξάνθη, απλά δεν θα έπαιρναν την Ξάνθη. Θα προτιμούσαν με πολύ λιγότερα λεφτά να πάρουν μια ομάδα πιο κοντά σε αυτούς όπως ο Απόλλων Καλαμαριάς (πόντιοι) που στα επίσημα θα ερχόταν ένας Τζιτζικώστας, ένας Μπουτάρης η ένας..Τσακαλώτος από το να πάρει την Ξάνθη και στα επίσημα να έβλεπαν Ζαγναφέρη, Μπάμπη Δημαρχόπουλο, Μέτιο και Ανέστη Αντωνιάδη, φανατικοί οπαδοί άλλων ομάδων όλοι!

Αν ποτέ ο Πανόπουλος πουλήσει την Ξάνθη, θα την πουλήσει είτε σε επιχειρηματικό σχήμα από την Ξάνθη με τον ίδιο να συμμετέχει, είτε σε κάποια εταιρεία πετρελαιοειδών, και το τελευταίο κρατήστε το για το μέλλον!!