ΕΠΣ Ξάνθης: Αγωνιώδης προσπάθεια να σωθεί η Γ’ Κατηγορία με… δεύτερες ομάδες των μεγάλων συλλόγων του νομού

 

Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται η διεξαγωγή Γ’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, που βάσει της περσινής προκήρυξης θα επανασυσταθεί από την φετινή σεζόν. Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, η έλλειψη ομάδων καθιστά αμφίβολη την διεξαγωγή της.

Με εξαίρεση τον Κένταυρο Ξάνθης και παρά τις εκτιμήσεις που υπήρχαν, δεν έχουμε ακόμα πολλές νέες ομάδες.

Πέραν των πέντε ομάδων που είχε αναφέρει το ThrakiSportS αναλύοντας τον χάρτη της ΕΠΣ Ξάνθης με τα δεδομένα που υπήρχαν στα τέλη Μαΐου (Αετός Τοξοτών, Εθνικός Κιμμερίων, Κοτύλη, ΑΕΚ Κυψέλης, ΑΠΟΞ Ραιδεστός) έχει προστεθεί ήδη και ο Κένταυρος Ξάνθης που επαναδραστηριοποιείται αλλά μέχρι εκεί.

Όμως, όπως γίνεται αντιληπτό, πρωτάθλημα με πέντε ή έξι ομάδες δεν μπορεί να γίνει. Στην διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης θεωρούν όμως στοίχημα να μην υπαναχωρήσουν από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που υιοθέτησε την δική τους πρόταση, επιμένουν ότι η Γ’ Κατηγορία θα διεξαχθεί και απλά αφήνουν ανοιχτό τον τρόπο διεξαγωγής.

«Ο τρόπος διεξαγωγής αλλά και η ημερομηνία διεξαγωγής της Γ’ κατηγορίας θα αποφασιστεί μετά από την παραλαβή των δηλώσεων συμμετοχών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Προσθέτει μάλιστα ότι «τα σωματεία της Γ’ Εθνικής αλλά και της Α’ κατηγορίας μπορούν να δηλώσουν ΟΜΑΔΑ Β’ στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας χωρίς δικαίωμα ανόδου».

Συνεπώς ο τρόπος που έχει σκεφτεί η διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης για να σώσει τη Γ’ Κατηγορία είναι να δηλώσουν δεύτερες ομάδες ο Ορφέας, η Ασπίδα, το Άβατο αλλά και κάποια σωματεία της Α’ Κατηγορίας ώστε να υπάρξει ένας ικανός αριθμός 10-12 ομάδων που να στοιχειοθετήσουν ένα υποτυπώδες πρωτάθλημα, έστω και αν οι μισές ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα ανόδου.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του ThrakiSportS, σε περίπτωση που ούτε το σχέδιο αυτό ευοδώσει, κανείς δεν αποκλείει έκτακτη συνέλευση για να συγχωνευθεί ξανά η Γ’ με την Β’ Κατηγορία και απλά η τελευταία να διεξαχθεί όπως και πέρυσι σε δύο ομίλους, όπως έγινε πέρυσι αλλά κατά πάσα πιθανότητα πλέον θα γίνει και στην ΕΠΣ Έβρου. Συνεπώς, το αποκαλυπτικό προ 40ημέρου δημοσίευμα του ThrakiSportS για σκέψεις αναδιάρθρωσης των κατηγοριών στην ΕΠΣ Ξάνθης από αυτό κιόλας το καλοκαίρι εξακολουθεί να είναι επίκαιρο.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ