Super League: Τα σχόλια του Μάκη Τζάτζου για την μεταγραφή Γιουνές στον Άρη

 

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και παλαίμαχος της Ξάνθης Μάκης Τζάτζος φιλοξενήθηκε σε ραδίοφωνο της θεσσαλονίκης και μίλησε για τον Χαμζά γιουνές που μεταγραφηκε στον Άρη, αλλά και πολλά άλλά. 

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press».

Για τον Γιουνές: Τον ποδοσφαιριστή τον γνώρισα εδώ στην Ξάνθη. Μ’αρέσει ο τρόπος που έπαιζε και ο τρόπος που συμπεριφέρεται στην ομάδα. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που ως σέντερ φορ έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά, δούλευε για την ομάδα. Πέρα από τα γκολ είχε εκπλήξει ευχάριστα και κατάφερε να βγει 2ος σκόρερ με μία ομάδα που δεν έβαζε πολλά γκολ. Το καλό για την Ξάνθη είναι ότι απλώνει το πάπλωμα της μέχρι εκεί που φτάνουν τα πόδια της. Είναι τόσα χρόνια στην Super League, δεν χρωστάει ευρώ σε κανέναν και είναι σημαντικό αυτό. Εγώ είμαι περήφανος που ανήκω στην οικογένεια της Ξάνθης και εγώ θα ήθελα να βλέπω την Μπαρτσελόνα όμως αυτό δεν γίνεται. Μεγάλες ομάδες όπως ο Άρης και ο Ηρακλής, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός έζησαν μία ταλαιπωρία. Προτιμώ να έχω μία μέτρια ομάδα και να έχω τακτοποιημένα όλα τα άλλα.

Για τον κ. Καρυπίδη: Πρέπει να καταλάβουμε την μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο κ. Καρυπίδης σε δύσκολες εποχές. Χωρίς έσοδα και την μεγάλη δυναμική που εκπέμπει ο Άρης κατάφερε και στήριξε την ομάδα. Από εκεί και πέρα αυτός γνωρίζει καλύτερα τα οικονομικά.

Για τον κόσμο: Ο κόσμος όμως δεν πρέπει να έχει απαιτήσεις χωρίς να έχει συμμετοχή. Θα πρέπει να έχει συμμετοχή στα διαρκείας. Ο κόσμος θα πρέπει να πάει με θετική ενέργεια, έφαγε όλη αυτή την ταλαιπωρία, δύο χρόνια έπαιξε με όλα τα χωριά της Μακεδονίας. Πρέπει να υπάρχει στήριξη, δεν υπάρχει πίσω δρόμος. Να υπάρχει δυναμική με καλές βάσεις. Ο κόσμος του Άρη να δείξει ότι είναι εδώ για την ομάδα αλλά με υγεία όχι με γκρίνια και μιζέρια. Συμμετοχή είναι τα διαρκείας.

Για το αν μπορεί ο Γιουνές να ταιριάξει στον Άρη: Έχει το χάρισμα του γκολ που είναι σημαντικό αυτό. Είναι στήριγμα, θα παίξει για τους πλάγιους είναι πάρα πολύ καλός. Η ηλικία του είναι μια χαρά.

Για τις μεταγραφές: Γι’αυτό πήραμε έναν τέτοιο προπονητή γιατί έχει εμπειρία από ξένα πρωταθλήματα. Στο χέρι του είναι να δέσει την ομάδα, έχει τον χρόνο να το κάνει.

Για το πρωτάθλημα: Ο προβληματισμός αυτός δεν είναι μόνο δικός μου. Οι ξένοι δεν έρχονται στο πρωτάθλημα μας γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει οργάνωση, υπάρχουν οικονομικά θέματα, παρεμβάσεις σε πολλές αποφάσεις της ομοσπονδίας. Πρέπει πρώτα να αλλάξουν πράγματα. Αν με αυτό το μέτρο αλλάξει κάτι τότε τι να πω, δεν ξέρω. Εγώ πιστεύω ότι με 14 ή 16 θα ήταν καλό.

Το μήνυμα του: Να έχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή ο κόσμος, υπομονή και διάθεση συμπαράστασης στην ομάδα χωρίς όρια και προϋποθέσεις.

Για την Ξάνθη:Η ομάδα εδώ είναι πολύ οργανωμένη, έφυγαν δύο παίκτες, πήραμε έναν θα έρθουν άλλοι δύο. Όπως είπα κοιτάει το πάπλωμα, τώρα κοιτάει τα τηλεοπτικά.