10 συμβουλές fitness από τον Κριστιάνο Ρονάλντο

 

Ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως και για πολλούς ο καλύτερος όλων, είναι αδιαμφισβήτητα ο Ρονάλντο.

Το αστέρι της Ρεάλ στα 33 του χρόνια, συνεχίζει να σαρώνει στα γήπεδα και να κερδίζει κύπελλα, όπως το φετινό Champions League. Ο αρχηγός της «βασίλισσας» της Ευρώπης, έχει στη συλλογή του 5 Χρυσές Μπάλες (τις περισσότερες για Ευρωπαίο παίκτη) και 4 Χρυσά Παπούτσια. Κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ όλων των εποχών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια είναι ο τοπ σκόρερ του Champions League.

Η λίστα με τα επιτεύγματα του μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, αλλά το γεγονός είναι ένα: ο Ρονάλντο αποτελεί αθλητικό ίνδαλμα!

Όπως δηλώνει ο ίδιος, η βιολογική του ηλικία είναι 23 χρονών, βάσει της φυσικής του κατάστασης. Ο ίδιος παραθέτει μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση μιας πολύ καλής φόρμας:

  1. Να κάνετε καλό ζέσταμα πριν την προπόνηση προς αποφυγή τραυματισμών. Στρέτσινγκ και ήπια αεροβική είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσετε.
  2. Η υψηλή ένταση είναι σημαντική για την αύξηση των αντοχών σας. Ο Ρονάλντο προτείνει έντονο σπριντ για το καθημερινό σας πρόγραμμα.
  3. Δουλέψτε με αεροβική και βάρη σε συνδυασμό, ώστε να διασφαλίσετε ότι γυμνάζεται όλο σας το σώμα.
  4. Να δουλεύετε μαζί με κάποιον άλλο. Έτσι αυξάνετε τον ανταγωνισμό και πιέζετε τον εαυτό σας να πάει παραπέρα.
  5. Να εξασκείστε οπουδήποτε μπορείτε. Δοκιμάστε να κάνετε κοιλιακούς ακόμα και μέσα στο δωμάτιο σας.
  6. Μια καλή προπόνηση πρέπει να συνδυάζεται πάντα με σωστή διατροφή. Αρκετή πρωτεΐνη, «καλοί» υδατάνθρακες, φρούτα και λαχανικά.
  7. Να προτιμάτε τα συχνά γεύματα, ώστε να κρατάτε υψηλά επίπεδα ενέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.
  8. Να ασκείτε το πνεύμα, όπως και το σώμα. Ένας υγιής νους είναι εξίσου σημαντικός με τη φυσική δύναμη.
  9. Να βάζετε στόχους. Βοηθάνε στο να μένετε συγκεντρωμένοι σε κάτι συγκεκριμένο.
  10. Να κοιμάστε σωστά, ώστε να μπορείτε να αποδώσετε τα βέλτιστα στην προπόνηση. Ο ίδιος πέφτει για ύπνο νωρίς και ξυπνάει νωρίς.

Με αυστηρό πρόγραμμα προπονήσεων, σωστή διατροφή και ξεκούραση, ο Ρονάλντο καταφέρνει, στα 33 του, να παραμένει το απόλυτο fit πρότυπο. Απόλυτα ενεργός, σε μια ηλικία που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές σκέφτονται να εγκαταλείψουν το άθλημα, συνεχίζει ακούραστος να μαζεύει διακρίσεις.

Εκτός από τα ευρωπαϊκά δρώμενα, έχει μπροστά του και το μουντιάλ, στο οποίο θα αγωνιστεί για την εθνική Πορτογαλίας. Η ομάδα του συγκαταλέγεται στις φαβορί του Μουντιάλ και βρίσκεται στο 2ο όμιλο, μαζί με το Μαρόκο, το Ιράν και την Ισπανία. Μάλιστα τον πρώτο της αγώνα θα τον δώσει με την Ισπανία, μια πολύ ισχυρή αντίπαλο.

Νικήτρια του Euro 2016  και πρώτη στον όμιλο της, με μία μόνο ήττα στην προκριματική φάση της διοργάνωσης, η Πορτογαλία είναι σίγουρα μία από τις πολύ δυνατές ομάδες που θα ταξιδέψουν στη Ρωσία.

Ο Ρονάλντο θα είναι εκεί, υποστηρίζοντας για μια ακόμη φορά τη χώρα του και δίνοντας την ευκαιρία σε εκατομμύρια θεατές, να τον απολαύσουν με ακόμα περισσότερα γκολ!