ΕΠΣ Θράκης: Επεισοδιακό και με το μυαλό στο Κόσμιο το ντέρμπι των Σαπών ανάμεσα στην Ελπίδα και την “ζημιάρα” Γρατινή

 

Αλλιώς περίμεναν όλοι στην Ελπίδα Σαπών το τέλος του αγώνα της ομαδας τους με την “ζημιάρα” Δόξα Γρατινής, ωστόσο η εκβαση του αγώνα στο Κόσμιο έβαλε τέλος στα όνειρα της ομάδας για κατάκτηση του τίτλου μετά από 10 σχεδόν χρόνια και τη σεζόν 2007-2008. 

Μέχρι περίπου το φινάλε της συνάντησης η Ελπίδα που πίεζε για το 2-1, ήλπιζε αφού το παιχνίδι της ξεκινησε λίγο αργότερα στο β’ μέρος πως στο Κόσμιο ο Ίασμος θα ισοφαριζε και με ένα γκολ δικός της θα κατακτούσε αυτή το πρωταθλημα, αλλα οι αποβολές 2 παικτών του Μέγα Αλέξανδρου έβαλε τέλος στα όνειρα της ομάδας των Σαπών αφού ακόμα και αν κέρδιζε θα έχανε τον τίτλο σε ισοβαθμία απο τον ΠΑΟΚ Κοσμίου.

Στον αγώνα πρωταγωνιστής  ήταν ο αέρας αλλα και ο Εφτουν Μπουτσακτσή που κόντρα σε μια ομάδα που αγωνίστηκε στο παρελθόν πραγματοποίησε εκπληκτικές αποκρούσεις  σε όλο τον αγώνα ιδίως μια στο πρωτο μέρος δύσκολα βλέπει κανείς ακόμα και σε γήπεδα της Super League, ενώ έπιασε και το κακοχτυπημένο πέναλτι του Βαγγέλη Καραθανάση.

Οι  γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να τελειώσουν από νωρίς χάνοντας μεγάλη ευκαιρία χασαν τεράστια χάνοντας μεγαλη ευκαιρία όταν ο Λιαρος  στο 2′ έστειλε την  μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Εφτούν που στο 26′  σε σουτ του Καροτενούτο έκανε την αποκρουση της χρονιάς διωχνοντας εντστικτωδώς την μπάλα σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Παλι δεν επιασε καλα το σουτ με τους φιλοξενούμενους να διώχνουν πάνω στην γραμμή, με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα ημιχρόνου ενω την ιδια ωρα το Κοσμιο προηγούνταν 2-0 του Ιασμου.

Στα αποδυτήρια πλεον της Ελπίδας ήξεραν πως τα πραγματα είναι δύσκολα αφού εκτός από την δικη τους νίκη ηθελαν δυο γκολ και του Ιασμου και δυσκόλεψαν περισσότερο όταν στο 47′ ο Κυριακόπουλος με διπλή προσπάθεια παρα το αρχικό κακό κοντρολ του με όμορφη προσπαθεια ξεμαρκαρίστηκε με δυνατό σουτ νίκησε τον παρατηρητή μέχρι τότε Ποιμενίδη. Λίγο αργότερα μειωσε το σκορ και ο Ιασμος σε 2-1, ωστοσο η Ελπίδα ακομα και αν ισοφαριζε ο Ίασμος ήθελε δυο δικα της τερματα. Η είσοδος των Νεαζή Αλή και του έμπειρου Βαγγέλη Καραθανάση που ως αλλαγη πέτυχε όλα του τα τερματα αλλαξε την ψυχολογια των γηπεδούχων που λίγο αργότερα στο 62′ κέρδισε έξυπνα το πέναλτι σε κρατημα αμυντικού, ωστόσο η παλσαριστή εκτελεση στο κέντρο δεν ανησύχησε τον Εφτούν.  Από το σημείο εκείνο και μετα οι γηπεδούχοι αρχιζαν να πιέζουν ακόμα περισσότερα με την Γρατινή όπως και στα παιχνίδια με Ίασμο και Κόσμιο εκτός έδρας να παλεύουν να κρατήσουν το 0-1, ωστόσο ο Ερκαν εκμεταλλευόμενος λαθη της αμυνας έκανε με φαση διαρκέιας από κοντά το 1-1.

Η Ελπίδα έχεοντας και τον αέρα υπέρ της σήκωσε ψηλά την μπάλα σεντραροντας συνεχώς για τα κεφαλια των Ερκαν και Καραθανάση και μλαιστα σε μια σεντρα σουτ του Νεαζή η μπλα παιρνοντας περίεργη τροχία ανάγκασε τον Εφτουν σε μια ακόμη θαυμασια απόκρουση στο 81′.  Στο τελος το ματς εγινε ροντεο με αρκετα νευρα αναμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων με την Ελπίδα ξεροντας οτι ο Ιασμος πιεζει για την ισοφαριση να ψαχνει το γκολ που θα της εδινε τον τιτλο. Αυτό όχι όμως δεν έγινε αλλά το ματς ολοκληρώθηκε με ασχημο τρόπου με σύρραξη Ερκαν, Πάλι και παικτών της Γρατινής που συνεχίστηκε για λίγα λεπτα και μετα το σφυριγμα του Δρακίδη εξω από τα αποδυτήρια του γηπεδου των Σαπών.

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Σωμαράκης (58′ Νεαζή Αλή), Εμμανουήλ, Πασσάς, Ρούφος, Θ. Καραθανάσης, Λιάρος, Καροτενούτο, Πάλι, Ερκάν, Μπαμπούρης (60′ Β. Καραθανάσης)

ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Δίγκας): Εφτούν Μπουτσαχτσή, Μαγκούτας, Λεγάτος, Μουζασβίλι, Ζουμπιάδης, Καμζέλας, Πασχάλης, Παπαχρόνης, Μπόζης, Κυριακόπουλος, Σεφκέτ Σελημ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΑΠΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ