ΕΠΣ Ξάνθης: Η κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος σύμφωνα με τον προπονητή της πρωταθλήτριας Ασπίδας Χρήστο Σαμαρά

 

Το ThrakiSportS την περασμένη εβδομάδα διεξήγαγε μια ψηφοφορία για την ανάδειξη της κορυφαίας ενδεκάδας του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης.

Μετά την προεπιλογή των παικτών από τον Ενωσιακό Προπονητή Απόστολο Κουτρουλό, ο οποίος ουσιαστικά υπέδειξε τις υποψηφιότητες για κάθε θέση, το αναγνωστικό κοινό και οι 13 προπονητές των ομάδων της Α’ Κατηγορίας κλήθηκαν να επιλέξουν την ιδανική για αυτούς ενδεκάδα ψηφίζοντας από τις συγκεκριμένες επιλογές.

Στα τελικά αποτελέσματα η ψήφος του κοινού, που ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία, μετρά στο 50% και στο υπόλοιπο 50% η ψήφος της άτυπης επιτροπής που σχηματίζουν οι προπονητές.

Πριν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα, το ThrakiSportS παρουσιάζει φέτος αναλυτικά τις επιλογές του κάθε προπονητή ξεχωριστά. Διευκρινίζεται ότι κάθε προπονητής δεν είχε δικαίωμα να επιλέξει για την καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος παίκτες που ανήκαν στη δική του ομάδα.

Ο Χρήστος Σαμαράς ήταν ο «μαέστρος» της φετινής πρωταθλήτριας, της Ασπίδας Ξάνθης, η οποία κατέκτησε με άνεση το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας χωρίς να χάσει μάλιστα ούτε έναν βαθμό. Έτσι, όπως είναι εύκολα κατανοητό η ψήφοι του έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού ήταν πολύ δύσκολο για αυτόν με τον περιορισμό επιλογής των καλύτερων παικτών εκτός από την ομάδα του, αφού οι περισσότεροι καλύτεροι βρίσκονται κατά τα φαινόμενα στην ομάδα του.

Όπως και οι υπόλοιποι προπονητές που έλαβαν μέρος ως μέλη αυτής της άτυπης επιτροπής του ThrakiSportS, ο Χρήστος Σαμαράς είχε το θάρρος της γνώμης να αναφέρει δημόσια τους έντεκα που θα επέλεγε για την καλύτερη ενδεκάδα της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης με παίκτες που ανήκουν σε οποιαδήποτε άλλη εκτός από την δική του ομάδα, παίκτες με τους οποίους βρέθηκαν αντίπαλοι στην διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Οι επιλογές του προπονητή της πρωταθλήτριας Ασπίδας έχουν ως εξής:

Τερματοφύλακας: Ζαρζακόπουλος (Άρης Πετεινού)

Αμυντικοί: Τζομιάδης (Εχίνος Σπορ), Θεοδωρίδης (Άρης Πετεινού), Μπάτζιος (Ηρακλής Νέου Ζυγού), Δρακίδης (ΑΟ Βιστωνίδας)

Μέσοι: Κωτίδης (Αναγέννηση Θαλασσιάς), Τουργαΐδης (Αναγέννηση Θαλασσιάς), Μαλαδένης (ΑΕ Ξάνθης)

 Επιθετικοί: Χατζηχασάνογλου (Εχίνος Σπορ), Ξανθόπουλος (Αστέρας Μαγικού), Κωφίδης (Ηρακλής Ζυγού)