ΕΠΣ Ξάνθης: Η κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος σύμφωνα με τον προπονητή του Άρη Πετεινού Ανέστη Νεοφυτίδη

 

Το ThrakiSportS την περασμένη εβδομάδα διεξήγαγε μια ψηφοφορία για την ανάδειξη της κορυφαίας ενδεκάδας του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης.

Στα τελικά αποτελέσματα η ψήφος του κοινού, που ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία, μετρά στο 50% και στο υπόλοιπο 50% η ψήφος της άτυπης επιτροπής που σχηματίζουν οι προπονητές.

Πριν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα, το ThrakiSportS παρουσιάζει φέτος αναλυτικά τις επιλογές του κάθε προπονητή ξεχωριστά. Διευκρινίζεται ότι κάθε προπονητής δεν είχε δικαίωμα να επιλέξει για την καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος παίκτες που ανήκαν στη δική του ομάδα.

Ο Ανέστης Νεοφυτίδης ήταν την χρονιά που πέρασε ο προπονητής του Άρη Πετεινού, της ομάδας που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και κατέκτησε την δεύτερη θέση, πίσω από την Ασπίδα Ξάνθης. Ο ίδιος μιλώντας στο ThrakiSportS εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι παρά το γεγονός αυτό, πολλοί από τους παίκτες της ομάδας του, που τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα,  δεν συμπεριελήφθησαν στις «προεπιλογές» ενώ αντιθέτως υπήρξε μεγαλύτερος αριθμός παικτών από ομάδες που τερμάτισαν αρκετά πίσω.

Χαρακτηριστικά, ο προπονητής του Άρη Πετεινού  ανέφερε ότι μεταξύ άλλων, τουλάχιστον οι Πουτακίδης, Τζακιρούδης, Νεανίδης και Παναγιώτου έπρεπε να έχουν συμπεριληφθεί στις επιλογές από τις οποίες θα ψήφιζε ο κόσμος και οι υπόλοιποι προπονητές για την ανάδειξη της καλύτερης ενδεκάδας. Για τον λόγο αυτόν, αρχικά είχε αποφασίσει να μην λάβει μέρος στην ψηφοφορία. Τελικά αποδέχθηκε να στείλει και την δική του κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος, αναγνωρίζοντας και αυτός με τον τρόπο του ότι με τα όποια λάθη της, αυτή η προσπάθεια του ThrakiSportS δεν παύει να είναι μια ενέργεια που διαφημίζει το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Όπως και οι υπόλοιποι προπονητές που έλαβαν μέρος ως μέλη αυτής της άτυπης επιτροπής του ThrakiSportS, ο Ανέστης Νεοφυτίδης είχε το θάρρος της γνώμης να αναφέρει δημόσια τους έντεκα που θα επέλεγε για την καλύτερη ενδεκάδα της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης με παίκτες που ανήκουν σε οποιαδήποτε άλλη εκτός από την δική του ομάδα, παίκτες με τους οποίους βρέθηκαν αντίπαλοι στην διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Οι επιλογές του προπονητή του Άρη Πετεινού έχουν ως εξής:

Τερματοφύλακας: Χατζηγεωργίου (Ασπίδα Ξάνθης)

Αμυντικοί:Δρακίδης (ΑΟ Βιστωνίδας), Ξενιτίδης (ΑΟ Βιστωνίδας), Τζομιάδης (Εχίνος Σπορ), Σαρηγιαννίδης (Ασπίδα Ξάνθης)

Μέσοι: Εφέντη (Αστέρας Μαγικού), Παπαδόπουλος (Ασπίδα Ξάνθης), Τουρατζίδης (ΑΟ Βιστωνίδας)

Επιθετικοί: Κατσής (Ασπίδα Ξάνθης), Βασιλειάδης (Αναγέννηση Θαλασσιάς), Χριστοφορίδης (Ασπίδα Ξάνθης)