Διαφώνησε ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης σε έκτακτη ψηφοφορία στην ΕΠΟ για τον ορισμό ξένων διαιτητών στον τελικό

 

Εσπευσμένα προχώρησε σε λήψη απόφασης για τον ορισμό του  Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν στον σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ.

Στην επιτροπή αυτή μετέχουν συνολικά πέντε μέλη από το προεδρείο της Ομοσπονδίας και είναι αυτή που καλείται να λάβει άμεσα αποφάσεις σε έκτακτα ζητήματα που προκύπτουν, όπως θεωρείται και ο ορισμός ξένου διαιτητή και βοηθών στον τελικό.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε την δυσαρέσκειά της που επελέγησαν ξένοι διαιτητές σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, αφήνοντας μάλιστα μια υπόνοια για πιθανή μη εγκυρότητα αναφορικά με τον ορισμό τους. Η όποια μη εγκυρότητα θεραπεύεται ωστόσο με την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ.

Η τελευταία συνεδρίασε εσπευσμένα το βράδυ της Πέμπτης και αποφάσισε, με εντολή και της FIFA όπως αναφέρει το ρεπορτάζ αθηναϊκών ιστοσελίδων, πως η παρουσία ξένων διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου είναι έγκυρη κι ως εκ τούτου δεν δύναται καμία ομάδα να καταθέσει ένσταση για “κακό ορισμό διαιτητή”.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων τροποποίησε τον Κανονισμό Διαιτησίας, ώστε να γίνεται λόγος για “κατ’ εξαίρεση επιλογή ξένων διαιτητών”. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση πέρασε οριακά με ψήφους 3-2, χάρη στην ψήφο του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μειοψήφησαν οι Βακάλης και Στράτος. Ο τελευταίος, που ως γνωστόν τυγχάνει αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη, συμμετέχει στην πενταμελή Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ ως exoficio αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, εξαιτίας του ότι είναι πρόεδρος στην Super League.

Πάντα ο εκάστοτε πρόεδρος της Super League είναι α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και ως τέτοιος μετέχει και στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων. Έτσι, έμμεσα η Ξάνθη και ο Χρήστος Πανόπουλος είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν σε ανώτατο επίπεδο αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες και χωρίς να δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα, την κάθετη αντίθεσή τους στην απόφαση να οριστούν ξένοι διαιτητές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.