Volley League: Νικά το Αιγίνιο με τρίποντο και σώζεται ο Εθνικός, τον κερδίζει η Νίκη και σώζεται αυτή! Τα 64(!) σενάρια για τον υποβιβασμό

 

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά… 64 συνολικά σενάρια υπάρχουν αναφορικά με το ποια ομάδα θα ακολουθήσει την Παναχαϊκή στην Α2 Ανδρών, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των πλέι άουτ και ενώ απομένουν τρία παιχνίδια για να ολοκληρωθούν. 

Στον πρώτο γύρο αποδείχθηκε ότι οι έδρες δεν ήταν το ατού για καμία ομάδα, αφού το Αιγίνιο έχασε από τον Εθνικό, ο Εθνικός από τον Παναθηναϊκό, ο Παναθηναϊκός από το Αιγίνιο. Η σημαντική διαφορά είναι ότι οι Εβτίτες έφυγαν με τρίποντο από την Κατερίνη ενώ τα άλλα δυο ματς πήγαν στοι τάι μπρέικ.

Χάρη σε εκείνο το τρίποντο ο Εθνικός μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Αν είχε νικήσει με 3-2 για παράδειγμα ή πολύ περισσότερο αν είχε χάσει, θα είχε μπλέξει για τα καλά. Για να μην συμβεί αυτό όμως πρέπει να νικήσει και την Τετάρτη στο εντός έδρας ματς, που είναι πλέον κυριολεκτικά αυτό που λέμε «πρόωρος τελικός» παραμονής.

Δεν είναι για την ακρίβεια καν πρόωρος. Είναι άλλωστε το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που θέλει να αποχαιρετίσει το κοινό της πανηγυρίζοντας από το βράδυ της Τετάρτης την παραμονή. Μπορεί να συμβεί αυτό; Ναι, εφόσον κερδίσει με 3-0 και 3-1 σετ. Αλλιώς μπλέκει.

Συνολικά 4 σενάρια έχει αυτός ο αγώνας, όπως και κάθε αγώνας άλλωστε όταν μιλάμε για βαθμολογία. Τρίποντο Εθνικού, τρίποντο Νίκης, δίποντο Εθνικού με έναν πόντο στη Νίκη, δίποντο Νίκης με έναν πόντο στον Εθνικό. Κάθε ένα από αυτά τα σενάρια, έχουν 4 υποσενάρια, ανάλογα με το αποτέλεσμα του επόμενου αγώνα, ανάμεσα σε Αιγίνιο και Παναθηναϊκό. Σύνολο 16. Και καθένα από τα 16 έχει άλλα τέσσερα υποσενάρια, ανάλογα με το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής στην Κυψέλη ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Το ThrakiSportΣ προσπάθησε να κωδικοποιήσει τα 64 υπαρκτά σενάρια και σας τα παρουσιάζει μέσα σε τέσσερις παραγράφους, ανάλογα με τα πιθανά αποτελέσματα του αγώνα της Τετάρτης, αφού πρώτα θυμίζουμε ότι με το τέλος του πρώτου γύρου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 4 βαθμούς, η Νίκη Αιγινίου επίσης 4 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός 3 πόντους. Αναλυτικά.

1. Σε περίπτωση νίκης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον αγώνα της Τετάρτης με τη Νίκη Αιγινίου με σκορ 3-0 ή 3-1 σετ. Στην περίπτωση αυτή ο Εθνικός φτάνει τους επτά βαθμούς και σώζεται γιατί είναι αδύνατο να τον φτάσουν στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια και η Νίκη Αιγινίου και ο Παναθηναϊκός που θα έχουν από 4 και 3 βαθμούς αντίστοιχα. Συνεπώς με τρίποντο του Εθνικού ξεμπερδεύουμε με 16 συνολικά υποσενάρια σε σχέση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα των εναπομεινάντων αγώνων που είναι πλέον αδιάφορα για τον Εθνικό. Η ουσία που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι οι Αλεξανδρουπολίτες κερδίζουν με τρίποντο την Τετάρτη και σώζονται.

2. Σε περίπτωση ήττας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον αγώνα της Τετάρτης από τη Νίκη Αιγινίου με 0-3 ή 1-3 σετ. Το ακριβώς ανάποδο σενάριο. Στην περίπτωση αυτή σώζονται από την Τετάρτη οι Κατερινιώτες που φτάνουν τους 7 βαθμούς. Ο Εθνικός τότε θα μείνει στους 4 και ο Παναθηναϊκός στους 3 που θα έχει να παίξει με μια αδιάφορη πλέον Νίκη Αιγινίου και θα υποδεχθεί τον Εθνικό την τελευταία αγωνιστική σε πραγματικό τελικό. Το σημαντικό είναι ότι ο Εθνικός ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των δύο επόμενων αγωνιστικών δεν υποβιβάζεται και σε κάθε περίπτωση θα έχει την ευκαιρία του μέσα στην Κυψέλη, αλλά είναι ζήτημα με τι συνθήκες θα πάει εκεί. Στο πιο απευκταίο σενάριο για παράδειγμα, που ο Εθνικός χάνει από τη Νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ και η Νίκη χάνει από τον Παναθηναϊκό με 3-0 ή 3-1 σετ, τότε πριν το ματς της τελευταίας αγωνιστικής η σωσμένη Νίκη Αιγινίου θα έχει 7 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός 6 και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με τους 4 που ήδη έχει θα θέλει τρίποντο μέσα στην Αθήνα για να σωθεί, αλλιώς θα υποβιβάζεται.

3. Σε περίπτωση ήττας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από τη Νίκη Αιγινίου στο τάι μπρέικ προκαλείται μεγάλο μπέρδεμα. Η Νίκη Αιγινίου θα έχει 6 βαθμούς, ο Εθνικός 5 και ο Παναθηναϊκός θα μένει στους 3. Όλα θα μένουν ανοιχτά για όλους. Σε αυτήν την περίπτωση αν στο Αιγίνιο η Νίκη κερδίσει τον Παναθηναϊκό με οποιοδήποτε σκορ θα εξασφαλίζει παραμονή και θα στέλνει σε ματς τελικό και πάλι Εθνικό με Παναθηναϊκό. Η Νίκη θα εξασφαλίζει παραμονή και σε ήττα στο τάι μπρέικ. Σε περίπτωση που νικήσει ο Παναθηναϊκός με τρίποντο στο Αιγίνιο, τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τον Εθνικό αφού θα εξασφαλίζει παραμονή δεδομένα το τριφύλλι που θα ευνοείται στην ισοβαθμία με τη Νίκη και θα είναι αδιάφορο την τελευταία αγωνιστική που ο Εθνικός θα επιδιώκει απλά ένα βαθμό, δηλαδή δυο σετ και θα σώζεται ακόμα και με ήττα απέναντι στον αδιάφορο Παναθηναϊκό. Για τον λόγο αυτόν, αν είναι να χάσει ο Εθνικός στο ματς της Τετάρτης με το Αιγίνιο, είναι σημαντικό τουλάχιστον να τσιμπήσει πόντο, όπως συνέβη στο ματς της Κυριακής.

4. Σε περίπτωση, τέλος, νίκης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επί της Νίκης Αιγινίου στο τάι μπρέικ, θα είναι ο Εθνικός αυτός που θα πάει στους 6 βαθμούς, η Νίκη στους 5 και ο Παναθηναϊκός στους 3 βαθμούς. Πάλι τίποτα δεν κρίνεται. Αν βέβαια στο επόμενο ματς ο Παναθηναϊκός νικήσει μέσα στο Αιγίνιο με οποιοδήποτε σκορ, τότε ο Εθνικός σώζεται γιατί στην ισοβαθμία με το Αιγίνιο ο Εθνικός θα ευνοείται. Αν ωστόσο νικήσει το Αιγίνιο, ακόμα και αν δεν πάρει πόντο ο Παναθηναϊκός εκεί, τότε με τρίποντο επί του Εθνικού στην Κυψέλη την τελευταία αγωνιστικής θα σώζεται το τριφύλλι και θα πέφτει ο Εθνικός. Οι Εβρίτες θα πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να αποσπάσουν τουλάχιστον έναν βαθμό στην Αθήνα και να ρίξουν έτσι σε αυτό το σενάριο τον Παναθηναϊκό στην Α2 Κατηγορία.

Το συμπέρασμα είναι ένα. Ο Εθνικός δεν κινδυνεύει με άμεσο υποβιβασμό το βράδυ της Τετάρτης. Μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση, αλλά δεν θα πέσει, θα έχει άλλη μια τελευταία ευκαιρία. Ωστόσο αν κερδίσει στο τελευταίο ματς της σεζόν στην Αλεξανδρούπολη με 3-0 ή 3-1 σετ, τότε δεδομένα θα εξασφαλίσει την παραμονή του στην Volley League ανεξαρτήτως από τα επόμενα δύο αποτελέσματα. Μπαίνει δυνατά στον αγώνα, σκουπίζει τη Νίκη όπως έκανε στο Αιγίνιο και πανηγυρίζει την παραμονή…