Αντίστροφη μέτρηση για τον 3ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου Via Egnatia Run στον Έβρο

 

Ο 3ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου VIA EGNATIA RUN που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018.

Το 2017 ο αγώνας «μεγάλωσε» και από 16.000 μέτρα το 2016, έγινε ημιμαραθώνιος, λαμβάνοντας πιστοποίηση από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (Association of International Marathons and Distance Races – AIMS) με μέτρηση 21.097,5 μ. Παράλληλα, υπήρξε λαϊκός αγώνας δρόμου – «δυναμικού βαδίσματος» και αγώνας για παιδιά και άτομα με αναπηρία.

Ο 3ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου VIA EGNATIA RUN παραμένει στην ίδια πιστοποιημένη διαδρομή, όπως και το 2017, από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (Association of International Marathons and Distance Races – AIMS) με μέτρηση 21.097,5 μ. Αφετηρία της διαδρομής είναι τα δημοτικά λουτρά στη «ΧΑΝΑ» και τερματισμός το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. Ώρα εκκίνησης 10:30.

Παράλληλα θα υπάρξει λαϊκός αγώνας δρόμου – «δυναμικού βαδίσματος» 5.000 μ. με αφετηρία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου, καθώς επίσης παιδικός αγώνας και αγώνας ατόμων με αναπηρία 800 μ. με αφετηρία μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Οι δρομείς και των δύο αγώνων θα τερματίσουν μπροστά στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ. Ώρα εκκίνησης 11:00.

Tο πρόγραμμα του VIA EGNATIA RUN φέτος περιλαμβάνει:
• τον Ημιμαραθώνιο αγώνα 21.097,5 μ., με αφετηρία στις 10:30 στο ιστορικό μνημείο «ΧΑΝΑ», στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είναι πιστοποιημένος από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (Association of International Marathons and Distance Races – AIMS)
• το Λαϊκό αγώνα – Δυναμικό βάδισμα στα 5.000 μ., με αφετηρία στις 11:00 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης
• τον αγώνα 800 μ. για παιδιά και άτομα με αναπηρία, με αφετηρία στις 11:00 στο κτίριο Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

Η συμμετοχή είναι δωρεάν σε όλους τους αγώνες.
Όλοι οι δρομείς, όλων των αγώνων, θα λάβουν μπλουζάκι του αγώνα και όσοι τερματίσουν μοναδικό συλλεκτικό μετάλλιο και βεβαίωση συμμετοχής.

Σας περιμένουμε στη μεγάλη αθλητική γιορτή του Έβρου. 

Κάνετε άμεσα την εγγραφή σας είτε ως δρομείς είτε ως εθελοντές, και το αργότερο μέχρι και τις 24 Απριλίου 2018, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.viaegnatiarun.gr ή αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Καραολή και Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, καθημερινά, και ώρες 9:00 – 15:00.