Σενάρια για ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη να αποκτήσει Βιομηχανία με εγκαταστάσεις σε Ξάνθη και Ορεστιάδα

 

Σενάρια ότι θα αγοράσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) ο Ιβάν Σαββίδης κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, την ώρα που επίσης υπάρχουν φήμες ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, φαίνεται να θέλει να δώσει λύση για την αποπληρωμή των 6,2 εκατ. ευρώ που οφείλει η ΕΒΖ στους τευτλοπαραγωγούς, οι οποίοι πάντως δηλώνουν επιφυλακτικοί με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την εξόφλησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, μετά την πώληση της ΣΕΚΑΠ ο Ιβάν Σαββίδης έχει προσανατολιστεί στον αγροτικό τομέα. Μάλιστα μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή νέας μονάδας επεξεργασίας κρέατος από την Agrocom, εταιρεία ιδιοκτησίας του με έδρα το Ροστόφ της Ρωσίας. Κάπως έτσι, κυκλοφόρησαν φήμες για επικείμενη εμπλοκή του στην ΕΒΖ, που ως γνωστόν διαθέτει εργοστάσια-εγκαταστάσεις στην Ορεστιάδα αλλά και στην Ξάνθη.

Πάντως, το όποιο ενδιαφέρον Σαββίδη για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δεν είναι κάτι νέο. Όποιος ψάξει λίγο στα αρχεία εφημερίδων αλλά και ηλεκτρονικού Τύπου, θα διαπιστώσει ότι πέντε χρόνια πριν, εν έτει 2012 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διαδικασία για κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τους εννέα υποψήφιους “μνηστήρες” της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), ένας από αυτούς που είχαν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το 82,33% της ΕΒΖ που κατείχε η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ ήταν και η βουλγαρική Litex Commerce, «εταιρεία συμφερόντων του νέου μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη», όπως ανέφεραν τα τότε ρεπορτάζ.