Ο χαμογελαστός άγνωστος πρόεδρος της ΑΕ Κομοτηνής που πανηγύρισε δυο ανόδους

 

Με την άνοδο της ΑΕ Κομοτηνής στη Volley League τα βλέμματα έχουν στραφεί για τα καλά στην οικογένεια ενός από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Ροδόπης, τους κιτρινόμαυρους της Ροδόπης που αποτελούν τον μοναδικό σύλλογο του νομού που καλλιεργεί πέντε ολυμπιακά αθλήματα.

Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για τον πιο μεγάλοι ίσως σύλλογο της Κομοτηνής και έναν από τους κορυφαίους στο σύνολο της Θράκης, άγνωστος στον περισσότερο κόσμο παραμένει ο άνθρωπος που διοικεί την τελευταία τετραετία τον σύλλογο, έχοντας αναλάβει διακριτικά την προεδρία του, τον Γιάννη Γεωργαντά.

Πρόκειται για τον χαμογελαστό κύριο της φωτογραφίας, ο οποίος ωστόσο ούτε επιδίωξε ποτέ την μεγάλη (αυτο)προβολή, ούτε είχε τη λογική του συγκεντρωρισμού. Αντίθετα, έχοντας την λογική της αποκέντρωσης, έχει επιλέξει απλά να έχει στενούς συνεργάτες δίπλα του και τους αφήνει να τρέχουν αυτοί τα διάφορα τμήματα.

Οι φήμες λένε ότι ανέλαβε πριν τέσσερα χρόνια επειδή δεν μπορούσε να βρεθεί κάποιος άλλος. Ο ίδιος ενεπλάκη για τον απλούστατο λόγο ότι ο γιος του έπαιζε  μπάσκετ στις ακαδημίες και όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ως σωστός γονέας αποφάσισε να βοηθήσει με τον τρόπο του τον σύλλογο του γιου του.

Σταδιακά ενεπλάκη ακόμα περισσότερο. Μάλιστα, λέγεται ότι πριν τέσσερα χρόνια, όταν η ΑΕ Κομοτηνής είχε κατακτήσει τον τίτλο της ΕΣΠΕΘΡ και έπαιζε το μπαράζ με τα Χανιά για την άνοδο στην Α2 Ανδρών, ήταν ο ίδιος που κινητοποιήθηκε για να μπορέσουν να βρεθούν τα χρήματα και να ταξιδέψει η ΑΕ Κομοτηνής ως την Αθήνα και το ιστορικό μπαράζ που φιλοξενήθηκε στο Μοσχάτο.

Στα τέσσερα χρόνια που έχει πρόεδρος, πανηγύρισε ακόμα το πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία ΕΚΑΣΑΜΑΘ και την άνοδο του τμήματος μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής στη Γ’ Εθνική, ενώ όταν τέθηκε το ζήτημα της συγχώνευσης, ο ίδιος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, από την στιγμή που τα στελέχη του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου τον είχαν πείσει ότι αυτή η λύση ήταν για το καλό του μπάσκετ της Κομοτηνής.

Βέβαια, δεν είναι μόνο το βόλεϊ, που πλέον έφτασε στην ανώτερη κατηγορία της Volley League ή το μπάσκετ, που όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει μετά από τρία χρόνια στο περιφερειακό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η ΑΕ Κομοτηνής έχει σταθερή παρουσία και στο ποδόσφαιρο, έστω και αν πλέον δεν πρωταγωνιστεί αλλά βρίσκεται στην Β’ ΕΠΣ Θράκης και σε συνεργασία με τις ακαδημίες του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων που συνεργάζεται και με την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Επιπλέον, υπάρχουν τα τμήματα της άρσης βαρών και της πυγμαχίας, που είχαν ατονίσει τα προηγούμενα χρόνια αλλά εσχάτως έχουν επαναδραστηριοποιηθεί και σημειώνουν και τις πρώτες τους επιτυχίες.

«Κρατώντας χαμηλούς τόνους και αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας, έχει δώσει το «χρίσμα» σε δικούς τους ανθρώπους, απολύτου εμπιστοσύνης, σε κάθε τμήμα και απολαμβάνει τους καρπούς, καθώς οδηγούν τις ομάδες σύμφωνα με τις δικές του κατευθύνσεις.Πρόεδρε σε ευχαριστούμε για όλα…», αναφέρουν τα μέλη της οικογένειας της ΑΕ Κομοτηνής για τον Γιάννη Γεωργαντά.