Volley League: 10 tips για τον «πραγματικό τελικό» του Εθνικού με τη Νίκη Αιγινίου στην πρεμιέρα των πλέι άουτ (19:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Τέσσερις ημέρες μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην διοργάνωση του Λιγκ Καπ, ο Εθνικός δίνει τον κρισιμότερο ίσως αγώνα της χρονιάς απέναντι στη Νίκη Αιγινίου για την πρεμιέρα των πλέι άουτ στη Volley League.

Όπως πριν από κάθε αγώνα του, το ThrakiSportS αναλύει τα δεδομένα ώστε να παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι στις 19:00 τη μετάδοση του ThrakiSportS από το Αιγίνιο.

1. H Nίκη Αιγινίου ξεκινάει με πλεονέκτημα δύο βαθμών στα πλέι άουτ έχοντας πολύτιμο αβαντάζ έναντι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Παναθηναϊκού (που θα έχει ρεπό αυτήν την πρώτη αγωνιστική) αλλά για να το αξιοποιήσει θα πρέπει να νικήσει τους δύο εντός έδρας αγώνες που έχει στο πρόγραμμα.

2. Σε περίπτωση που πάρει τρίποντο επί του Εθνικού, η μεταξύ τους διαφορά θα εκτοξευθεί στους πέντε και δύσκολα θα μπορεί να καλυφθεί στη συνέχεια. Για αυτό και οι παίκτες του Εθνικού με ένα στόμα ακόμα και μετά τη νίκη επί του Παμβοχαϊκού στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ την Παρασκευή,έλεγαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι μακάρι αυτήν την εμφάνιση και τη νίκη να την πετύχαιναν κόντρα στο Αιγίνιο.

3. Αν ο Εθνικός νικήσει με καθαρό σκορ θα προσπεράσει τη Νίκη Αιγινίου και θα έχει βάλει τις βάσεις της σωτηρίας, αρκεί φυσικά μετά να εκμεταλλευθεί την έδρα του. Το σημαντικό είναι όμως στην χειρότερη να πάει το ματς στο τάι μπρέικ. Με αυτόν τον τρόπο η Νίκη θα μείνει μεν επάνω του, αλλά θα είναι σε απόσταση βολής ενόψει του ματς στην Αλεξανδρούπολη.

4. Η Νίκη Αιγινίου στην κανονική περίοδο νίκησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Βέβαια το παιχνίδι στην Αλεξανδρούπολη έγινε στις αρχές της σεζόν που ήταν κακή περίοδος για τον Εθνικό, αλλά στο Αιγίνιο όταν πήγαινε υπήρχε κλίμα αντιστροφής και τελικά ο Εθνικός γνώρισε βαριά ήττα.

5.  Βέβαια στην αρχή της σεζόν είχαν ξαναπαίξει οι δυο ομάδες στο Αιγίνιο και τότε είχε νικήσει ο Εθνικός, προς έκπληξη όλων, αφού αυτό συνέβη δυο μέρες μετά τη φυγή Παλέντζα. Ήταν ο πρώτος αγώνα για το Λιγκ Καπ. Μια μέρα μετά νίκησαν και τον ΠΑΟΚ και πέρασαν έτσι στο φάιναλ φορ που είχαμε τις προηγούμενες μέρες στην Σύρο.

6.  Στην Σύρο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παρέμεινε επί σχεδόν δέκα μέρες και όλοι συμφωνούν ότι το διάστημα αυτό ήταν πολύτιμο για να δουλέψει η ομάδα μακριά από το άγχος που θα μπορούσε να μεταφέρει ο απλός κόσμος της Αλεξανδρούπολης στους παίκτες ενόψει της μάχης της παραμονής. Προέρχεται άλλωστε από δυο σημαντικές νίκες με 3-0 επί του Φοίνικα και επί του Παμβοχαϊκού που έχουν φέρει σε καλή ψυχολογία την ομάδα, παρά τα δεδομένα προβλήματα με τις πληρωμένες στους παίκτες που εξακολουθούν να υπάρχουν.

7.  Η ομάδα του Εβρου αναγκάζεται για έβδομη φορά να αγωνιστεί σε πλέι άουτ και μόνο μία φορά δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε και αυτή ήταν ακριβώς πριν 10 χρόνια, την σεζόν 2007-08. Ωστόσο από το 2012 και μετά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είχε συνέπεια με την είσοδο στην 8αδα με κορύφωση την 2η θέση του 2014.

8. Από την πλευρά της, η ομάδα της Πιερίας θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε πλέι άουτ μετά το 2013 (9η θέση και παραμονή) και το 2014 (12η θέση και υποβιβασμός).

9. Αναφορικά με την προϊστορία, οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές και ο Εθνικός προηγείται στις νίκες με 5-3. Αν απομονώσουμε όμως μόνο τους αγώνες για το πρωτάθλημα, είναι ισόπαλες 3-3 σε αγώνες ανεξαρτήτως έδρας, χάρη στις δυο φετινές νίκες του Αιγινίου. Στην έδρα της Νίκης έχουμε τρεις αναμετρήσεις με μια νίκη του Εθνικού το 2012 και επικρατήσεις των γηπεδούχων πέρυσι και φέτος.

10. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 19:00 το απόγευμα, την ίδια ώρα που στην Ιταλία ο Ολυμπιακός θα δίνει τον πρώτο τελικό του Τσάλεντζ Καπ με την Ραβέννα. Διαιτητές στο κρίσιμο παιχνίδι της Νίκης Αιγινίου με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης θα είναι οι Γεωργουλέας και Μυλωνάκης. Για την αναμέτρηση θα υπάρχει κάλυψη πόντο προς πόντο από το ThrakiSportS, όπως συνέβη με όλα τα επίσημα φετινά παιχνίδια του Εθνικού.