Στην Αλεξανδρούπολη για προετοιμασία η Εθνικής Τουρκίας παρά τις τεταμένες διπλωματικές σχέσεις

 

Όπως ανακοίνωσε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης στην σελίδα που διατηρεί στο facebook, «την προετοιμασία τους θα πραγματοποιήσουν αυτό το διάστημα στο κολυμβητήριό μας ο Άρης Θεσσαλονίκης, τα Δελφίνια Περιστερίου, ο ΟΦΘ Θεσσαλονίκης, ο Νηρέας Ορεστιάδας και η Εθνική Oμάδα της Τουρκίας».

Η ανακοίνωση συμπληρώνεται από την ευχή: «Τους καλωσορίζουμε όλους και ευχόμαστε να γεμίσουν τις αποσκευές τους με όμορφες αναμνήσεις από την πόλη μας!». Ωστόσο ήδη η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε και αντιδράσεις από μερίδα του κόσμου.

«Η Εθνικη ομαδα της Τουρκιας να παει στην Τουρκια για προετοιμασια!», σχολίασε μια δημότης Αλεξανδρούπολης ενώ ένας ποδοσφαιρικός παράγοντας της πόλης αν και αποδέχεται ότι ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει, σε πολύ πιο έντονο ύφος ανέφερε:

«Αυτοι κρατανε ομηρους τους δυο αξιωματικους μας και εμεις θα τους δωσουμε το κολυμβητηριο για προετοιμασια της εθνικης τους ομαδας…!!!!!! Δεν ειμαστε καλα…..!!!!!!Ξερω θα μου πειτε ο αθλητισμος ενωνει…..ναι οταν εχεις να κανεις με λογικους και πολιτισμενους».

Υπενθυμίζεται ότι με συμμετοχή και τούρκων κολυμβητών διεξήχθη πριν από μερικές μέρες τριεθνές τουρνουά κολύμβησης στην Αλεξανδρούπολη από τον Εθνικό, αλλά αντιθέτως με παρέμβαση ΣΕΓΑΣ δεν έγιναν δεκτοί τούρκοι αθλητές στην Ορφική Συνάντηση, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο.

Η παρουσία της Εθνικής Ομάδας της Τουρκίας ωστόσο φαίνεται ότι ακουμπά ευαίσθητες χορδές, αν και ιθύνοντες από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης τονίζουν ότι κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως ειδικά τα Σαββατοκύριακα η τοπική οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα τουρκικά πορτοφόλια.