Κύπελλο Ερασιτεχνών: Την Τετάρτη η κλήρωση! Οι πιθανοί αντίπαλοι για Θράκη Φερών, Άρη Αβάτου και Δόξα Προσκυνητών

 

Η προσεχής Τετάρτη 28 Μαρτίου έχει οριστεί βάσει της προκήρυξης που έχει εκδώσει η ΕΠΟ από τις αρχές Φλεβάρη ως ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης για την δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Σε αυτήν θα λάβουν μέρος όλες οι κυπελλούχες ομάδες ανά ΕΠΣ, με τις δηλώσεις να πρέπει να γίνουν καταληκτικά ως σήμερα. Για αυτό άλλωστε διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο σχεδόν σε κάθε νομό, τουλάχιστον της Βόρειας Ελλάδας, οι τελικοί.

Σύμφωνα πάντα με την προκήρυξη, σε αυτήν την φάση οι τρεις κυπελλούχες ομάδες από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα Θράκη Φερών από τον Έβρο, Άρης Αβάτου από την Ξάνθη και Δόξα Προσκυνητών από την Ροδόπη θα σχηματίσουν έναν όμιλο με τους κυπελλούχους από τους τρεις νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας.

Στην Καβάλα κυπελλούχος αναδείχθηκε ο ΑΟ Καβάλας που νίκησε στον τελικό της Κυριακής με 3-1 τον Βύρωνα Καβάλας.

Στις Σέρρες έκανε το νταμπλ ο πρωταθλητής της Γ’ Εθνικής Απόλλων παραλιμνίου που νίκησε στον τελικό της Κυριακής με 2-1 τον Πανσουλιακό.

Τέλος, στην Δράμα από την περασμένη εβδομάδα έχει αναδειχθεί τροπαιούχος η ΑΕ Καλαμπακίου που λύγισε με 4- στα πέναλτι την Προσοτσάνη (κανονική διάρκεια και παράταση 0-0).

Συνεπώς πέντε είναι οι πιθανοί αντίπαλοι για τις τρεις ομάδες της Θράκης: οι άλλες δυο ομάδες της Θράκης και οι τρεις της Ανατολικής Μακεδονίας.

Από τον 1ο Όμιλο θα προκριθεί μετά από τρεις νοκ άουτ αγωνιστικές μια ομάδα για την φάση των οκτώ, όπου θα παίξει με τους νικητές των άλλων ομίλων.

Συνεπώς στην κληρωτίδα για τον Α’ Όμιλο θα μπουν ΑΕ Καλαμπακίου, Θράκη Φερών, Δόξα Προσκυνητών, ΑΟ Καβάλας, Αρης Αβάτου και Απόλλων Παραλιμνίου.

Βάσει τις προκήρυξης, «οι ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 1ης φάσης διαχωρίζονται σε οκτώ (8) Ομίλους με γεωγραφικά, κατά προτεραιότητα, κριτήρια για οικονομικούς λόγους ως εξής:

Κυπελλούχοι ΕΠΣ
1ος  Όμιλος Ε.Π.Σ.: Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης, Σερρών.
2ος  Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ημαθίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Μακεδονίας, Πέλλας, Πιερίας, Φλώρινας, Χαλκιδικής.
3ος  Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αιτ/νίας, Άρτας, Γρεβενών, Ηπείρου, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Πρέβεζας – Λευκάδας.
4ος ‘Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ευρυτανίας, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας.
5ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αρκαδίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφ/νίας – Ιθάκης, Λακωνίας, Μεσσηνίας.
6ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αθηνών, Βοιωτίας, Δυτικής Αττικής, Δωδ/νήσου, Κορινθίας, Πειραιώς.
7ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ανατολικής Αττικής, Αργολίδας, Εύβοιας, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου.
8ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων.

Κάθε Όμιλος θα αναδείξει τον νικητή του, μετά από τις τρεις (3) πρώτες αγωνιστικές. Οι αγώνες στους Ομίλους της διοργάνωσης μέχρι τους προημιτελικούς θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση, κατά την οποία, η ομάδα που κληρώνεται πρώτη θα είναι γηπεδούχος.

Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν την 4η και 5η αγωνιστική, μεταξύ των νικητών των Ομίλων, θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση και σε ουδέτερα γήπεδα.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ενός αγώνα θα εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από την διάταξη του Άρθρου 20 παρ. 13 του Κ.Α.Π».