Συζητά με Τσίπρα την διακοπή του πρωταθλήματος ο Βασιλειάδης! Στον αέρα (και) η ευρωπαϊκή έξοδος της Ξάνθης

 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι πληροφορίες που διακινούνται τα τελευταία λεπτά  θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διακόψει το πρωτάθλημα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης φέρεται να βρίσκεται σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αν συμβεί αυτό, που θα συνιστά την πιο εξόφθαλμη παρέμβαση της πολιτείας στο αυτοδιοίκηση του ποδοσφαίρου, μιλάμε για δεδομένη απομόνωση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό και διεθνές ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

Βέβαια, με την Εθνική Ομάδα να έχει αποκλειστεί από το Μουντιάλ και καμία ομάδα να μην μετέχει αυτή τη στιγμή στα ευρωπαϊκά κύπελλα, η απόφαση διευκολύνεται.

Ωστόσο μια τέτοια απόφαση θα στερήσει, εφόσον βέβαια διακοπεί το πρωτάθλημα, την έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν και των ομάδων που θα την εξασφάλιζαν από το φετινό πρωτάθλημα.

Και αν κάποιοι θα πουν ότι αξίζει τελικά αυτό στους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό κλπ, θα είναι μια μεγάλη αδικία για την Ξάνθη ή τον Ατρόμητο που χωρίς στρατούς οπαδών και ντου προέδρων και ιδιοκτητών έχουν καταφέρει να βρεθούν κοντά στο ευρωπαϊκό όνειρο.

Η κάθε τέτοια απόφαση είναι κάτι δύσκολο – αλλά κάποια στιγμή το μαχαίρι πρέπει να φτάσει ως το κόκκαλο, όπως έκανε κάπου τρεις δεκαετίες πριν η Θάτσερ. Ίσως ένας απόφοιτος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  είναι αυτός που θα πάρει αυτήν την απόφαση – που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις.