Τεράστια ευκαιρία για ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχασε ο Κώστας Μπανιώτης

 

Μια μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσει ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φαίνεται ότι έχασε ο κομοτηναίος πρωταθλητής Κώστας Μπανιώτης εξαιτίας του περσινού τραυματισμού του και της μεγάλης αποχής του από αγώνες.

Ο Μπανιώτης εξαιτίας αυτού του προβλήματος, που του στέρησε και πέρυσι τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, περιορίστηκε σε λίγους αγώνες φέτος και σε αυτούς δεν κατάφερε δυστυχώς να πιάσει το όριο των 2.30μ που αποδεδειγμένα φάνηκε σε όλες του τις προσπάθειες και στο Πανελλήνιο και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ήταν ένα ύψος που είχε.

Το αποτέλεσμα ήταν από την στιγμή που δεν κατάφερε στους λίγους αγώνες που έδωσε να επιβεβαιώσει τις επιδόσεις που σταθερά έχει την τελευταία δεκαετία, να μην λάβει ο θρακιώτης άλτης  πρόσκληση από την IAAF για να αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου που ξεκίνησε απόψε στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ετσι στον τελικό η Ελλάδα δεν είχε ελληνική συμμετοχή. Και όπως αποδείχθηκε, αν είχε, τότε θα μπορούσε ο Κώστας Μπανιώτης κάλλιστα να επιστρέψει στην χώρα μας με το μετάλλιο που τόσο πολύ λείπει από την πλούσια συλλογή του. Άλλωστε αυτό κρίθηκε κάτω από τα 2.30μ, στα 2.29μ για την ακρίβεια και το κατέκτησε ο Γερμανός Ματέους Πριζμπιλκο, που χρειάστηκε μάλιστα να σημειώσει ατομικό ρεκόρ.

Ο Μπανιώτης έχει ατομικό ρεκόρ στα 2.34μ και εφόσον είχε καταφέρει να πάει στο Μπέρμιγχαμ, με δεδομένη την συσσωρευμένη πλέον εμπειρία του αλλά και το γεγονός ότι είναι αθλητής αγώνων, το πιθανότερο είναι τουλάχιστον τα 2.29μ να τα είχε περάσει. Ακόμα και αν είχε περιοριστεί όμως στα 2.25μ που κατ’ επανάληψη πέρασε φέτος, θα ήταν πέμπτος στον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπανιώτης είχε λάβει μέρος στον συγκλονιστικό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου του 2012 στην Κωνσταντινούπολη όταν και ενώπιον δεκάδων Θρακιωτών είχε φτάσει στο τσακ να διεκδικήσει ακόμα και το χρυσό, αλλά τελικά έμεινε οριακά εκτός βάθρου στην τελευταία του προσπάθεια. Στο Μπέρμιγχαμ το χρυσό κρίθηκε στα 2.36 με τον Ρώσο Λισένκο να περνάει το ύψος με την τρίτη προσπάθεια και να αφήνει στην δεύτερη θέση τον Μπερσίμ από το Κατάρ, που είχε περάσει όλα τα ύψη μέχρι τα 2.33μ με την πρώτη.