Αθώοι Σαββάκης και Τζελέπης στην δίκη για το Koriopolis! Ένοχοι Μπέος, Κομπότης, Αβραάμ και Μποροβήλος…

 

To Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011. Ανάμεσά τους Μπέος, Κομπότης, Τσακογιάννης, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Μποροβήλος, Μπάκος.

Ωστόσο αθώα κρίθηκαν 25 άτομα από τους συνολικά 84 κατηγορούμενους Μεταξύ άλλων είναι ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανθρακικός Θεόδωρος Σαββάκης και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πανθρακικός Δημήτρης Τζελέπης. Αμφότεροι αθωώθηκαν από τους δικαστές, ακολουθώντας την πρόταση της εισαγγελέως και παραδίδονται «αμόλυντοι» στην κοινωνία, όπως με πληθώρα ρεπορτάζ του είχε προαναγγείλει το ThrakiSportS.

Μεταξύ άλλων, αθώοι κρίθηκαν όπως διαβάζουμε στο sdna και οι Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης, Νίκος Πηρούνιας, αλλά και ο Μιχάλης Κουντούρης για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου (περί βίας). Αθώος επίσης και ο άλλοτε προπονητής του Αετού Σκύδρας, Γιώργος Τυριακίδης. Αντιθέτως, ένοχα κρίθηκαν συνολικά 59 άτομα (από τους 84 κατηγορούμενους), αλλά γενική είναι η αίσθηση ότι οι πιο σοβαρές κατηγορίες κατέπεσαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι όσοι κατηγορούνταν για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για απάτη (περίπου 15 άτομα), απαλλάχτηκαν από τις συγκεκριμένες κατηγορίες.  Ο Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος από την έδρα για δωροδοκία-δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, αντιθέτως κρίθηκε αθώος για τα κακουργήματα που τον βάραιναν. Ετσι μπορεί πλέον να επιστρέψει στο αξίωμα του δημάρχου Βόλου.

Ο Γιώργος Τσακογιάννης κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Οι επίμαχοι αγώνες είναι: Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.

Ο Γιάννης Κομπότης κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4. Οι πρωην πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος και ο μεγαλομέτοχος Δημήτρης Μπάκος, για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες: Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστερας Τρίπολης και Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’εξακολούθηση, ενώ για παράνομο στοίχημα κρίθηκε ένοχος και ο Κώστας Μενδρινός. Επίσης ένοχος ο προπονητής Νίκος Παντέλης για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Άγγελος Τραυλός (μάνατζερ) κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’εξακολούθηση και ο Ι.Παπαδόπουλος για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα που είναι πλημμέλημα, αλλά κρίθηκε αθώος για τα κακουργήματα τα οποία τον βάραιναν. O Μιχάλης Νικολόπουλος (πρώην ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης) για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Η διαδικασία διακόπηκε για μία ώρα ώστε να προετοιμαστεί η εισαγγελέας της έδρας και να προτείνει τις ποινές. Μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να έχει αποφασίσει η έδρα τις ποινές στους κατηγορουμένους. Δεν έχει καταφέρει το ThrakiSportS ακόμα να επιβεβαιώσει ποια ήταν η ετυμηγορία για τον τρίτο θρακιώτη κατηγορούμενο, μέραν των Σαββάκη και Τζελέπη που όπως προαναφέρθηκε αθωώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σαββάκης και Τζελέπης βάσει του κατηγορητηρίου αντιμετώπιζαν τις εξής κατηγορίες, οι οποίες κατέπεσαν αφού πρώτα εξετάστηκαν από το δικαστήριο στην ουσία τους:

62) Για τον ΣΑΒΒΑΚΗ Θεόδωρο του Σταύρου, για τις κάτωθι αξιόποινες πράξεις: α) της δωροδοκίας-δωροληψίας, για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνος, από κοινού, τελεσθεἰσας από αυτόν κατά το χρονικό διάστημα από 1-2-2011 έως 13-2-2011 (ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, 13-2-2011) και β) της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, κατ” εξακολούθηση, στον ως άνω χειραγωγημένο αγωνα κατα το χρονικό διάστημα από 28-7-2010 μέχρι 13-2-2011.

63) Για τον ΤΖΕΛΕΠΗ Δημήτριο του Σαραντη, για τις κατωθι αξιόποινες πράξεις: α) της δωροδοκίας-δωροληψίας, για αλλοἰωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνος, από κοινού, που τελεσθηκε απ αυτόν κατά το χρονικό διαστημα από 1-2- 2011 μεχρι 13-2-2011 (ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, 13-2-2011) και β) της συμμετοχής σε παρανομο στοίχημα, κατ” εξακολούθηση, κατα το χρονικό διαστημα από 28-7-2010 μέχρι 13-2-2011.