Volley League: 10 tips για το κρίσιμο ματς της παραμονής ανάμεσα σε Κηφισιά και Εθνικό Αλεξανδρούπολης (18:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Ενα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι, όπως θα είναι όλα ουσιαστικά από εδώ και στο εξής, δίνει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League με αντίπαλο την ομάδα της Κηφισιάς (18:30, LIVE ThrakiSportS).

Όπως πριν από κάθε αναμέτρηση της μοναδικής εκπροσώπου της Θράκης στην Α1 το ThrakiSportS συγκέντρωσε δέκα ενδιαφέροντα στοιχεία που καλό θα είναι να γνωρίζουν οι φίλοι του βόλεϊ πριν παρακολουθήσουν το παιχνίδι και την ιδιαίτερα κρίσιμη αγωνιστική.

1.  Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο. Και αν για τον Εθνικό ήταν φυσιολογικό αποτέλεσμα να χάνει από τον ΠΑΟΚ, για την Κηφισιά ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό η αλήθεια είναι ότι πόνεσε.

2. Η Κηφισιά είχε νικήσει ωστόσο τον Παναθηναϊκό στο Μετς την προηγούμενη αγωνιστική με 3-2 σετ. Με το ίδιο σκορ είχε επικρατήσει και ο Εθνικός του Ηρακλή.

3. Η Κηφισιά προέρχεται από συνολικά πέντε αγώνες στο τάι μπρέικ (τέσσερις για το πρωτάθλημα και έναν στο κύπελλο). Δεδομένου ότι και ο Εθνικός είναι η ομάδα φέτος με τα περισσότερα τάι μπρέικ, ένα βολικό αποτέλεσμα και για τους δύο θα ήταν να πάει το σκορ στα πέντε σετ.

4.  Ο Εθνικός έχει 17 βαθμούς και μοιράζεται με τον Παμβοχαϊκό την 9η θέση της βαθμολογίας, θεωρητικά μόνο είναι 10ος στη βαθμολογία. Ο Εθνικός κινδυνεύει με ήττα να δει τον Παμβοχαϊκό να τον προσπερνά. Όμως και η Κηφισιά κινδυνεύει και σε περίπτωση ήττας θα μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες. 

5.  Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης ταξίδεψε το πρωί της Παρασκευής για την Αθήνα και μάλιστα το απόγευμα πραγματοποίησε προπόνηση στο “Μελίνα Μερκούρη” του Ρέντη, εκεί όπου στις 17:00 διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

6. Η αγωνιστική έχει και άλλα σημαντικά παιχνίδια. Στις 18:00 ο Παμβοχαϊκός φιλοξενεί τον Φοίνικα Σύρου ενώ τον Εθνικό ενδιαφέρουν και τα αποτελέσματα στα ματς Εθνικός Πειραιά – Ηρακλής Χαλκίδας και Ηρακλής Θεσσαλονίκης – Νίκη Αιγινίου, αφού είναι ομάδες που κυνηγά. Επίσης το Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός της Δευτέρας καθώς εφόσον μένει κάτω από την ζώνη των πλέι άουτ έχει η αξία της διαφοράς με τον ΠΑΟ για τους βαθμούς που θα ξεκινήσει στα πλέι άουτ.

7. Ο Σάκης Μουστακίδης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Η Κηφισικά έχει ως μοναδικό πρόβλημα τον τραυματισμό του Νικήτα Εφραιμίδη στο δάκτυλο.

 

8. «Είναι άλλο ένα δύσκολο ματς. Πάμε για να νικήσουμε. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Αν πάρουμε τη νίκη θα κάνουμε βήμα για την 8αδα. Υπάρχει κούραση αλλά είμαστε καλά προπονημένοι και δεν έχουμε ανάγκη. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτές τις εβδομάδες που υπάρχει πίεση», δήλωσε ο ακραίος του Εθνικού Δημήτρης Ριζόπουλος.

9.  Αυτή θα είναι η 24η μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση ανεξαρτήτως έδρας και ο Εθνικός προηγείται στις νίκες με 14-10. Ειδικά στην Κηφισιά το σκορ είναι 7-4 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας. Πέρυσι πάλι για την 16η αγωνιστική ο Εθνικός είχε περάσει αέρα με 3-0 ενώ στον πρώτο γύρο στην Αλεξανδρούπολη η Κηφισιά είχε επικρατήσει με 3-2.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο  Παπαδογούλας και δεύτερη διαιτητής η Ειρήνη Μουλά. Βάσει προγράμματος ως ώρα έναρξης έχει οριστεί η 18:30 αλλά για κάποιον άγνωστο λόγο η επίσημη σελίδα της διοργάνωσης στην προαναγγελία της ανέφερε ότι το ματς θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει live ενημέρωση για την εξέλιξή του από το ThrakiSportS.