Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Πιονγκτσανγκ ξεκίνησαν, το μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο της ΑΜ-Θ κλείνει…

 

Σε ανακοίνωση της μη λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού στη Δράμα το προσεχές Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου 2018 καθώς και για άγνωστο χρονικό διάστημα, προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατατάκης, κάνοντας λόγω για αδιαφορία εκ μέρους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ετσι χάνεται η ευκαιρία για τους φίλους του χιονιού και των χειμερινών σπορ και μάλιστα σε μια περίοδο που υπάρχει εν εξελίξει η καλύτερη διαφήμιση, το γεγονός ότι  στην Πιονγκτσανγκ της Νότιας Κορέας ξεκίνησαν οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Πατακάκης αναφέρει: «Οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτέλεσμα λόγω της μεγάλης καθυστέρησης από πλευράς της Περιφέρειας στην ανεύρεση επιπλέον χρημάτων, πέραν αυτών που εμείς είχαμε εξασφαλίσει από τα έσοδα της περσινής χρονιάς, τα οποία ωστόσο δεν επαρκούσαν ώστε να λειτουργήσει το κέντρο ολόκληρη τη χιονοδρομική περίοδο με αξιώσεις όπως λειτούργησε την περσινή χιονοδρομική περίοδο 2016-2017.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται όσα είχα καταγγείλει στην από 10 Δεκεμβρίου 2017 επιστολή διαμαρτυρίας μου για την αδιαφορία της Περιφέρειας αναφορικά με το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της ΑΜΘ. Ας ελπίσουμε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες από την έδρα της Περιφέρειας ώστε να επανέλθει το βουνό μας στην έστω και εν μέρει λειτουργία του».