Γ’ Εθνική: Ντέρμπι κορυφής αλλά και Θρακιώτικα στην πιο ενδιαφέρουσα αγωνιστική του πρωταθλήματος (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής και ίσως πολύ κρίσιμης που θα κρίνουν πολλά, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με το πρόγραμμα να έχει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις κορυφής και δυο Θρακιώτικα ντέρμπι για τον Α’ Όμιλο, όπου συμμετέχουν οι πέντε ομάδες της Θράκης.

Ξεκινούμε από την Ξάνθη όπου στο γήπεδο του ΑΟΞ ο Ορφέας Ξάνθης που φιλοξενεί την ΑΕ Διδυμοτείχου. O Ορφέας χωρίς απουσίες και τους Θοδωρή Τορομανιδη και Βασίλη Καραγκιόζη να επιστρέφουν στην αποστολή θέλει μετά την νίκη με τον Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής νέο εντός έδρας τρίποντο με την ΑΕΔ που τον ακολουθεί στην βαθμολογία ώστε να αποσπαστεί και άλλο από την ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα της Ξάνθης έχει 18 βαθμούς είναι έβδομος, ένα παραπάνω την ΑΕΔ και την θέση που οδηγεί στο τοπικό. Εντός Ξάνθης ο Ορφέας έχει 4 νίκες και 4 ήττες με τέρματα 10-11 (εκτός έδρας σε 7 αγώνες μετρά 1 νίκη αυτήν με τους Προσκυνητές, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες με τέρματα 4-6 κατά. Θυμηθείτε την αποστολή του Μπάμπη Χατζημεστή με ένα κλικ ΕΔΩ.

Από την άλλη το Διδυμότειχο, ενισχυμένο και με τον Δημήτρη Ιντζέ που επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας αλλά χωρίς τον τιμωρημένο Παντελίδη θα επιχειρήσει να επιστρέψει στον Έβρο με βαθμό ή βαθμούς ώστε να ξαναπεράσει τον αντίπαλο του στην βαθμολογία αφού υστερεί ενός βαθμού του Ορφέα. Η ομάδα του Κρίστο Τελκίνσκι, αν και βρισκόταν αρχικά ψηλά στην βαθμολογία, λόγω ότι δεν εκμεταλλεύεται την έδρα του μετά και την πρώτη εντός έδρας ήττα του από την Καβάλα, με 17 βαθμούς βρίσκεται κάτω από το όριο του υποβιβασμού. Η ΑΕΔ στα εκτός έδρας παιχνίδια έχει 2 νίκες στο Νομό Σερρών, μια ισοπαλία και 5 ήττες με τέρματα 5 υπέρ και 10 κατά (εντός έδρας σε 7 παιχνίδια μετρά 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και μια ήττα από την Καβάλα την περασμένη εβδομάδα έχοντας τέρματα 5-4). Στον πρώτο γύρο η ΑΕΔ έμεινε στο μηδέν με τον Ορφέα στον Έβρο. Θυμηθείτε την αποστολή της ΑΕ Διδυμοτείχου με ένα κλικ ΕΔΩ.

Στο ντέρμπι της Ροδόπης, η καταδικασμένη από πολλούς Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου υποδέχεται την Δόξα Προσκυνητών με τις δυο ομάδες να θέλουν το τρίποντο εκτός από βαθμολογικούς λόγους και για το γόητρο αφού πιθανότατα θα συναντηθούν και στον τελικό της ΕΠΣ Θράκης. Η ουραγός από την αρχή του πρωταθλήματος νεανική Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, με μόλις 7 βαθμούς έχοντας την χειρότερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος η ομάδα της Ροδόπης, θέλει την νίκη αν και απέχει 11 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού και τον Ορφέα. Ωστόσο στην δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος θέλει την πρώτη εντός έδρας νίκη στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Συγκεκριμένα στην εδρα της σε 7 αγώνες έχει 2 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 3-13 (εκτός έδρας η Δόξα έχει σε 8 παιχνιδια 1 νίκη επί της Καρπέρής, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 4-15). Θυμηθείτε την αποστολή που επέλεξε ο Ζόραν Στοίνοβιτς, που δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Από την άλλη η Δόξα Προσκυνητών μετά και την ήττα την Δευτέρα στο εξ’ αναβολής παιχνίδι με το πρωτοπόρο Παραλίμνι θέλει να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής, αφού με 15 βαθμούς βρίσκεται 3 κάτω από τον Ορφέα. Η Δόξα Προσκυνητών που έχει την 4η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και την καλύτερη από τις ομάδες της Θράκης με 17 τέρματα, ωστόσο αντιμετωπίζει σημαντικά αμυντικά αφού έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα μετά την αντίπαλο της αφού μετρά 26 τέρματα. Ωστόσο ο Νίκος Μπαχαρίδης δεν μετρά απουσίες αφού ο Χρήστος Βάσκος είναι καλύτερα, ενώ και ο Ραφαήλ Κελεσίδης εξέτισε την τιμωρία του. Η ομάδα των Προσκυνητών έχει 15 βαθμούς και θέλει να τριπλασιάσει τις νίκες της εκτός έδρας αφού μετρά σε 7 αγώνες, 2 νίκες, 1 ισοπαλία με Άβατο και 4 ήττες με γκολ 8-13. (εντός έδρας στο γήπεδο του ραδιοφωνικού σταθμού σε 8 αγώνες έχει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, έχοντας τέρματα 9-13 κατά. Στον πρώτο γύρο οι δυο ομάδες μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2. Θυμηθείτε την αποστολή της Δόξας Προσκυνητών με ένα κλικ ΕΔΩ.

Τέλος ένα ακόμη συνεχόμενο πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι δίνει ο Άρης Αβάτου που φιλοξενείται στην Χρυσούπολη από τον δυνατό Νέστο που έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία και ήδη έχει αλλάξει 2 προπονητές. Η ομάδα της Χρυσούπολης 7 αγωνιστικές πριν το φινάλε φαίνεται να είναι η μόνη αδιάφορη της κατηγορίας αφού με 24 βαθμούς βρίσκεται 9 πίσω από την κορυφή και 7 πάνω από τις θέσεις του υποβιβασμού. Απέναντι σε μια τέτοια ομάδα ο Άρης Αβάτου που έχει 19 βαθμούς και βρίσκεται 2 μόλις βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, θα παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα, σε ένα γειτονικό ντέρμπι επιστρέφοντας πίσω με βαθμό ή βαθμούς, ώστε να παραμείνει σε διαφορά ασφαλείας από τις ομάδες που υποβιβάζονται. Εκτός έδρας έχει σε 8 αγώνες, 1 νίκη στο Σιδηροχώρι, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες με τέρματα 4-8 (στην Φελώνη ο Άρης έχει 3 νίκες και 4 ισοπαλίες με γκολ 7-4 υπέρ. Στον πρωτο γύρο στην Φελώνη ο Άρης επικράτησε με 1-0. Θυμηθείτε την αποστολή του Κυριάκου Κετσιεμενιδη που δεν θα έχει στην διάθεση του, τους τιμωρημένους Κούτρα και Ψεμματά αλλά στην διάθεσή τον Πάρη Κοτόπουλο με ένα κλικ ΕΔΩ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής όπου έχουμε Θρακιώτικα ντέρμπι αλλά και αναμετρήσεις ομάδων της κορυφής: Ορφέας Ξάνθης – ΑΕ Διδυμοτείχου, Καβάλα – Ελπίδα Σκουτάρεως, Μ. Αλέξανδρος Καρπερής – Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου, Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – Δόξα Προσκυνητών, Νέστος Χρυσούπολης – Άρης Αβάτου και Απόλλων Παραλιμνίου – Αετός Ορφανού

Όλοι οι αγώνες των ομάδων της Θράκης θα έχουν απευθείας κάλυψη λεπτό προς λεπτό από το ThrakiSportS.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ