Επί 11 μέρες ο Μουστακίδης δεν είχε διαβάσει την ανακοίνωση – «κραυγή αγωνίας» των παικτών του στον Εθνικό!!! (+video)

 

Πριν δύο εβδομάδες οι επτά Έλληνες επαγγελματίες παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης συνυπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς το φίλαθλο κοινό της πόλης αλλά και του βόλεϊ, κάνοντας γνωστά τα προβλήματά τους και κατά βάση ότι είναι απλήρωτοι και ουδείς από την διοίκηση έρχεται έστω να τους ακούσει.

Παρόλο που η είδηση έκανε τον γύρο της Ελλάδας, ο προπονητής τους Σάκης Μουστακίδης χρειάστηκε να πάει καλεσμένος σε μια τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της περασμένης Δευτέρας για να διαβάσει κάποια αποσπάσματα από αυτήν την κραυγή απόγνωσης των παικτών του.

«Πιστέψτε με, τώρα την βλέπω, τώρα την διαβάζω, γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου», είπε επί λέξει στην εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» της Δέλτα Τηλεόρασης ο Σάκης Μουστακίδης μετά την συνοπτική παρουσίαση αποσπασμάτων της συγκεκριμένης ανοιχτής επιστολής των παικτών. Παράλληλα, υποστήριξε ότι γνωρίζει καλά τους αθλητές του και δεν θα κάνουν πράξη την απειλή τους, ενώ αιτιολόγησε και την διοίκηση υποστηρίζοντας ότι δεν είναι πως έχει χρήματα και δεν τα μοιράζει.

Ο ίδιος στην ημίωρη τηλεοπτική του εμφάνιση χαρακτήρισε λάθος την κίνηση αυτή των παικτών του Εθνικού και παραδέχθηκε ότι αιφνιδίασε και τον ίδιο και την διοίκηση. Είπε χαρακτηριστικά: «Βγάζουμε μια μιζέρια που θεωρώ ότι δεν είναι σωστή και μας αδικεί. Ο Εθνικός δεν έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις υπόλοιπες ομάδες που παίζουν στην κατηγορία. Οι μισές και παραπάνω ομάδες έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από εμάς». 

Ο Σάκης Μουστακίδης πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η ομάδα είναι σπίτι, μια οικογένεια. Δεν είναι δυνατόν να βγάζουμε έξω με την πρώτη ευκαιρία τα άπλυτά μας, τα δικά μας προβλήματά, που επιμένω ότι δεν είναι μεγάλα και μπορούν να λυθούν πάρα πολύ εύκολα».

«Ο προπονητής είναι ο πατέρας της οικογένειας. Πρέπει να διαχειρίζεται τα παιδιά του. Βγάλαν μια ανακοίνωση που δεν την ξέραμε, δεν μας είχαν ενημερώσει και δεν είχαμε απαίτηση. Θέλω να πω ότι αυτά τα παιδιά έρχονται στο γήπεδο και δίνουν το 100%. Ο κάθε πατέρας μπορεί να συγχωρεί τα παιδιά του», πρόσθεσε ακόμα ο Μουστακίδης, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ήταν λάθος η κίνηση των παικτών που ο ίδιος προτίθεται να συγχωρήσει.

«Όλοι αδικούμε τον εαυτό μας. Αν είμαστε όλοι μαζί, πιστέψουμε όλοι μαζί, θα μάθουμε από τα λάθη μας. Η ομάδα πρέπει να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Μόνο αν χάσεις κάτι, εκτιμάς μετά τι είχες και τι έχασες.  Οι ομάδες γίνονται μεγάλες ομάδες και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα», είπε ακόμα ο Μουστακίδης.

Ο προπονητής του Εθνικού πρόσθεσε: «Το να βγει να πει κάποια πράγματα, είναι και νεαρός, δεν έχει μάθει να αντιμετωπίζει σωστά κάποιες καταστάσεις. Οι πιο μεγάλοι ξέρουμε τις δύσκολες οικονομικές περιόδους, οι πιο μικροί δεν το καταλαβαίνουν». Ανέφερε μάλιστα μια προσωπική του εμπειρία, όταν προέκυψε το σκάνδαλο Κοσκωτά και αφέθηκε στην τύχη του το τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού, που έβγαλε την χρονιά χωρίς χρήματα.

Στο τέλος πάντως δήλωσε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα: «Δεν είμαι αρμόδιος αλλά ξέρω από αυτά που μαθαίνω ότι δεν είναι μεγάλα τα προβλήματα και είναι μικρότερα σε σχέση με τα προβλήματα άλλων ομάδων. Μέσα από δυσκολίες και ο αθλητής ωριμάζει και γίνεται πιο δυνατός. Να μην αδικεί τον εαυτό του ο καθένας μας». 

«Το μεγαλύτερο σκοτάδι είναι λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος», κατέληξε ο Σάκης Μουστακίδης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της Δέλτα Τηλεόρασης «Πάμε Μπάλα» όπου πάντως αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη αίσθηση είναι το γεγονός ότι κατά δική του δήλωση, επί έντεκα μέρες, από την προπερασμένη Πέμπτη μέχρι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, δεν είχε ασχοληθεί και δεν είχε διαβάσει την ανακοίνωση των παικτών του.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της δήλωσης του Σάκη Μουστακίδη που προκάλεσε έκπληξη παρακάτω: