Επέτειος: 20 χρόνια από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στο ΟΑΚΑ τον Ορέστη Ορεστιάδας (+photos)

 

Δύο εβδομάδες πριν το ThrakiSportS παρουσίασε ένα μικρό αφιέρωμα στον ιστορικό αγώνα ανάμεσα στον Ορέστη Ορεστιάδας και τον Παναθηναϊκό που είχε φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Ορεστιάδας (τότε ονομαζόταν Εθνικό Στάδιο) για το Κύπελλο Ελλάδος.

Σε εκείνο το ματς ο Ορέστης είχε ηττηθεί με 2-0, αλλά υπήρχε και επαναληπτικός που είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ μια μέρα σαν και αυτήν, 3 Δεκεμβρίου δηλαδή αλλά του μακρινού 1997. Τότε ο Ορέστης είχε γνωρίσει νέα ήττα με 4-0 αλλά η ουσία είναι ότι φιλοξενήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Αν στο ματς της Ορεστιάδας ο Παναθηναϊκός είχε εμφανιστεί με αρχηγό τον Ανώνη Νικοπολίδη, σε εκείνο της ρεβάνς είχε αρχηγό τον Δημήτρη Σαραβάκο. Επίσης, ο Ορέστης που εχε ως αρχηγό τον Δημήτρη Λυμπερίδη στον πρώτο αγώνα, ειχε τον Βασίλη Κυρπιτζή στο ΟΑΚΑ. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κύρος Βασάρας.

Παρακάτω δείτε σε φωτογραφίες που προέρχονται από το λεύκωμα των Νικου Κουκλατζη και Χρηστου Χρηστουδη για τα 90 χρόνια του ΑΟΟ τους δύο αρχηγούς, την ενδεκάδα του ιστορικού αγώνα  και στιγμυότυπα από την αναμέτρηση, ανάμεσα στα οποία υπάρχει και μια φωτογραφία του Σαραβάκου με τον αείμνηστο Σωτήρη Ηλιού και στο βάθος να παρακολουθεί ο Κυρπιτζής. Στο τέλος το εισιτήριο και το ρεπορτάζ του αγώνα.