Γ’ Εθνική: Ο ανιψιός του Λύσσανδρου Γεωργαμλή στα γήπεδα της Θράκης

 

Ο ανιψιός του παλαίμαχου διεθνούς αμυντικού και νυν προπονητή Λύσσανδρου Γεωργαμλή έρχεται για να παίξει μπάλα στην Θράκη και θα ανήκει τη νέα σεζόν  στην Δόξα Προσκυνητών.

Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη, που πραγματοποιεί μεταγραφικό ντεμαράζ στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, ελάχιστες ώρες ουσιαστικά πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δείχνει να ενισχύεται με ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία.

Ο Άγγελος Γεωργαμλής, γεννηθείς τον Δεκέμβριο του 1999, αγωνίζεται κυρίως στην επίθεση προερχόμενος από τον Πανερυθραϊκό, θα βρεθεί για σπουδές στην Κομοτηνή και έρχεται στους Προσκυνητές για να τους ενισχύσει στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα στην δεύτερη σεζόν της στην Γ’ Εθνική.

Είναι γιος του αδερφού του Λύσσανδρου Γεωργαμλή, που έκανε μεγάλη καριέρα ως αμυντικός. Βέβαια, όταν εκείνος ολοκλήρωνε την καριέρα του, ο μικρός Άγγελος ήταν ακόμα αγέννητος, αλλά το βαρύ όνομα του θείου που κουβαλά καθιστούν την περίπτωσή του εξαιρετική και καθιστούν την Δόξα προσκυνητών τυχερή που τον έκλεισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1980 ως αμυντικός στην ΑΕΚ προερχόμενος από τις ακαδημίες του συλλόγου στις οποίες είχε ενταχθεί το 1974 και μαζί του από εκεί ξεκίνησαν και άλλα ονόματα όπως οι Στέλιος Μανωλάς, Σπύρος Οικονομόπουλος και Βαγγέλης Βλάχος.

Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ μέχρι το 1985, όταν πήρε μετεγγραφή στον Παναθηναϊκό όπου παρέμεινε για επτά χρόνια, μέχρι το 1992. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Παναθηναϊκό κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, ένα Σούπερ Καπ ενώ η ομάδα είχε επίσης επιτυχημένες πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το 1992, εντάχθηκε στον ΟΦΗ προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον σύλλογο για δύο χρόνια. Μετά από ένα μικρό πέρασμα στην Καλαμάτα εντάχθηκε στον Ηρακλή (1995-96) και αργότερα στον Εθνικό Πειραιώς, πριν το τέλος της καριέρας του το 1999. Με την Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε συνολικά 6 συμμετοχές το διάστημα 1987-1988.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τον Άτταλο Νέας Φιλαδέλφειας το 1999, το 2003 εντάχθηκε στον Θρασύβουλο, όπου έμεινε για τρία χρόνια βοηθώντας τον σύλλογο να προωθηθεί από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία. Την περίοδο 2005-06 κατέκτησε το πρωτάθλημα Νοτίου Ομίλου της Γ’ Εθνικής με τον Αστέρα Τρίπολης και έπειτα κάθισε στους πάγκους του Παναιτωλικού, του Ηλυσιακού, του Φωστήρα Ταύρου και της Προοδευτικής, ενώ θήτευσε και ως βοηθός προπονητή στην ΑΕΚ δίπλα στον Ντούσαν Μπάγεβιτς.