Η επιστροφή του Λεμονή φέρνει στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού και έναν «Θρακιώτη» με παρελθόν σε… ΔΠΘ, ΑΟΞ και Πανθρακικό

 

Η ήττα που γνώρισε ο Ολυμπιακός με ανατροπή από την ΑΕΚ, έφερε σημαντικές εξελίξεις στους Πειραιώτες, με τον Χάσι να απολύεται και τη θέση του να παίρνει ο… Τάκης Λεμονής, φέρνοντας παράλληλα μαζί του έναν «Θρακιώτη» γυμναστή, τον Ιωάννη Ντουρουντό.

Ο Ιωάννης Ντουρουντός ήταν μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού και την περασμένη σεζόν, στο διάστημα που ο Τάκης Λεμονής ήταν στον πάγκο της, αλλά μετά την απομάκρυνση του το καλοκαίρι αποχώρησε τελικά και αυτός. Βέβαια πρόλαβε, να πανηγυρίσει πριν φύγει την κατάκτηση του 44ου πρωταθλήματος Ελλάδος των Πειραιωτών, τον περασμένο Απρίλιο.

Πλέον, μετά την επιστροφή του Έλληνα τεχνικού στους ερυθρόλευκους, ήρθε μαζί του πακέτο και ο γυμναστής – εργοφυσιολόγος, που είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στη Φυσιολογία και Βιοχημεία της Άσκησης, δίπλωμα που πήρε από το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Παλαιότερα μάλιστα ο Ιωάννης Ντουρουντός έχει συνεργαστεί και με αμφότερες τις δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες της Θράκης, τον ΑΟΞ και τον Πανθρακικό.

Το 2004 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα Προπονητικής με ερευνητικό έργο στα Διατροφικά Συμπληρώματα και Μεγιστοποίηση της Απόδοσης.Αποτέλεσε ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Προπονητικής και Φυσικής Απόδοσης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. κατά τη χρονική περίοδο 2002 -2010.

Το 2010 δίδαξε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ (Π.Δ. 407/80) τα έξης μαθήματα: Άσκηση με Αντιστάσεις & Εργαστήριο Αξιολόγησης Αθλητικής Απόδοσης. Το 2012 εντάσσεται στην επιστημονικη επιτροπή της Scienceweb.gr ως μέλος.Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Φυσιολογίας της Άσκησης (www.eevfa.gr).

Έχει 27 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά (21 δημοσιευμένα άρθρα σε περιοδικά της αλλοδαπής και 6 άρθρα σε περιοδικά της ημεδαπής με σύστημα κριτών), ενώ έχει συμμετάσχει στη μετάφραση κεφαλαίων σε βιβλία της Αμερικάνικης Αθλητιατρικής Εταιρείας.

Η πρεμιέρα τόσο του Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού όσο και του Ντουρουντού ως άμεσου συνεργάτη του σε αυτόν γίνεται μάλιστα το βράδυ στην Ιταλία, στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here