Στα πανηγύρια για το 44ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού δύο πρώην μέλη του τεχνικού τιμ Πανθρακικού και Ξάνθης

 

Ο Αλεξανδρουπολίτης Θωμάς Θωμάς και ο Γιάννης Ντουρουντός, πρώην φοιτητής στα ΤΕΦAΑ Κομοτηνής και πρώην γυμναστής του Πανθρακικού και της Ξάνθης πανηγύρισαν μαζί με τους ερυθρόλευκους τη Κυριακή την κατάκτηση του 44ου Πρωταθλήματος της ομάδας, που δείχνει να διασφαλίζεται και μαθηματικά μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Ο Θωμάς Θωμάς, παλιός πρωταθλητής Ελλάδος αλλά και Βαλκανιονίκης στο τριπλούν (καθώς το τριπλούν είχε παράδοση στην Αλεξανδρούπολη και πριν εμφανιστεί η Πηγή Δεβετζή), εργάζεται την τελευταία διετία ως φυσιοθεραπευτής στην ομάδα του Ολυμπιακού και γιόρτασε την Κυριακή την ονομαστική του εορτή με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος, έπειτα από το 5-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μάλιστα ο ίδιος ποστάροντας και την φωτογραφία αριστερά, δήλωσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 44ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .. Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΝΙΑΖΕΙ !!!!ΣΑΣ Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω Όλους για τις ΕΥΧΕΣ Σας».

Ο Θωμάς Θωμάς έχει μεγάλο παρελθόν σε σπουδαίες ομάδες, έχοντας εργαστεί και στον «αιώνιο αντίπαλο» Παναθηναϊκό επί Όσιμ, στον Απόλλωνα Σμύρνης πριν πάει στον Ολυμπιακό αλλά πριν τέσσερα χρόνια και στον Πανθρακικό. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος που έχει σχέση με την περιοχή μας και βρίσκεται στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού.

Πρόσφατα, μετά την επιστροφή του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού, προσλήφθηκε στον σύλλογο του Πειραιά και ο Γιάννης Ντουρουντός ως γυμναστής-εργοφυσιολόγος.

Αποτέλεσε τη πρώτη επιλογή του Λεμονή καθώς είχαν συνεργαστεί και παλαιότερα. Ο Ιωάννης Ντουρουντός είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Φυσιολογία και Βιοχημεία της Άσκησης (Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ). Σύμφωνα με όσα ο ίδιος αναφέρει στο βιογραφικό του, «εργάζεται ως Προπονητής Φυσικής Κατάστασης στο Ποδόσφαιρο (U.E.F.A. A Certification) & Εργοφυσιολόγος».

Συνεργάστηκε με ποδοσφαιρικές ομάδες επαγγελματικής κατηγορίας (Απόλλων Λεμεσού, Π.Α.Ε.   Λεβαδειακός, Π.Α.Ε. Πανιώνιος, Π.Α.Ε. Παναιτωλικός, Π.Α.Ε. Πανθρακικός, Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη).

Το 2004 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα Προπονητικής με ερευνητικό έργο στα Διατροφικά Συμπληρώματα και Μεγιστοποίηση της Απόδοσης.Αποτέλεσε ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Προπονητικής και Φυσικής Απόδοσης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. κατά τη χρονική περίοδο 2002 -2010.

Το 2010 δίδαξε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ (Π.Δ. 407/80) τα έξης μαθήματα: Άσκηση με Αντιστάσεις & Εργαστήριο Αξιολόγησης Αθλητικής Απόδοσης. Το 2012 εντάσσεται στην επιστημονικη επιτροπή της Scienceweb.gr ως μέλος.Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Φυσιολογίας της Άσκησης (www.eevfa.gr).Έχει 27 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά (21 δημοσιευμένα άρθρα σε περιοδικά της αλλοδαπής και 6 άρθρα σε περιοδικά της ημεδαπής με σύστημα κριτών), ενώ έχει συμμετάσχει στη μετάφραση κεφαλαίων σε βιβλία της Αμερικάνικης Αθλητιατρικής Εταιρείας