ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Έξι πρώην παίκτες του Αρίωνα Ξάνθης προπονήθηκαν στο παλιό τους «σπίτι»

Μπορεί η περίοδος αυτή να μην έχει αγωνιστική δραστηριότητα, όμως αρκετοί παίκτες συνεχίζουν να προπονούνται, για να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση.
Έτσι έξι πρώην παίκτες του Αρίωνα βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” και προπονήθηκαν όλοι μαζί υπό τις οδηγίες του παλιού τους προπονητή στα αναπτυξιακά τμήματα του Αρίωνα, Γιάννη Θερμού.
Οι Αντώνης Ζαμπάκης, Ματθαίος Θεοδωρόπουλος, Αλή Μπουτσακτσή, Χαράλαμπος Σαββουλίδης και Παναγιώτης και Δημήτρης Ερμείδης θυμήθηκαν αρκετές όμορφες στιγμές με την πρώην ομάδα τους και ανανέωσαν και πάλι το ραντεβού τους στο κλειστό γυμναστήριο όπου μεγάλωσαν μπασκετικά.
Για το λόγο αυτό ο Αρίωνας εξέδωσε ανακοίνωση η οποία είναι η εξής:
«Για την οικογένεια του Αρίωνα αυτή η φωτογραφία είναι το καλύτερο παράδειγμα για τις ατελείωτες ώρες που ξοδεύουμε στο γήπεδο, καθως και οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται εκτός αυτού. Έξι παίχτες που αγάπησαν το μπάσκετ στην ακαδημία μας και σιγά σιγά ανοίγουν τα φτερά τους και δοκιμάζουν τα όρια τους.
Απο δεξιά προς τα αριστερά:
Ζαμπάκης Αντώνης (2000): Από τις ακαδημίες και το παιδικό πρωτάθλημα μαγνήτησε τα βλέματα και δόθηκε δανεικός για 3 χρόνια στον ΠΑΟΚ με τον οποίο είχε μόνιμη παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και Εφήβων φτάνοτας 3 φορές στο 3ο σκαλί του βάθρου. Επίσης αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής αναπτυξιακών ηλικιών. Πλέον περιμένει να εισαχθεί στο τμημα ΤΕΦΑΑ ενώ θα συνεχίσει στην Γ’ εθνική με την ομάδα της ΧΑΝΘ.
Θεοδωρόπουλος Ματθαίος (1998): Παιδί της ακαδημίας μέχρι και την ενηλικίωση του. Παίχτης που πάντα κοιτούσε να γίνει καλύτερος, μέλος της εφηβικής μας ομάδας που έφτασε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων (έκει που αντιμετώπισε κάποιους απο τους σημερίνες πρωταθλητές Ευρώπης Νέων Ανδρών) κατακτώντας την 5η θέση. Ειναι ήδη φοιτητής ΤΕΦΑΑ στο ΑΠΘ και αγωνίζεται με την ομάδα της Ευκαρπίας στην Γ’ Εθνική.
Μπουτσακτσή Αλή (2000): Ένας παίχτης που έχει παίξει μόλις 2 χρόνια μπάσκετ, ωστόσο έχει γίνει αναπόσπαστο μέλος της Εφηβικής και Ανδρικής ομάδας το Αρίωνα. Έχει κλειθεί στις προεθνικές οπού παρακολουθείτε η εξέλιξη του από τους ομοσπονδιακούς μας προπονητές. Την χρονιά που έρχεται θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα μας ενώ παράλληλα θα τελείωσει και τις σχολικές του υποχρεώσεις στην 3η Λυκείου. Το διάστημα αυτό έχει απασχολήσει μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης και Αθήνας, αλλά και του εξωτερικού. Το μέλλον του στο μπάσκετ δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς καθώς δεν υπάρχει ταβάνι στα όνειρα.
Ερμείδης Παναγιώτης (1998): Οι γονείς του πίστεψαν στην δουλειά και το όραμα μας και έτσι εμπηστεύκαν τους 2 γιους στα χέρια μας. Το ταλέντο άπλετο, μια μηχανή συνεχούς σκοραρίσματος. Επίσης μέλος της ομάδας που έφτασε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και την 5η θέση. Έπειτα δόθηκε δανεικός στην ΧΑΝΘ για 2 χρόνια με την οπόια έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στις ομάδες εφήβων, Κ20 και ανδρών σε Γ’ και Β’ Εθνικη. Μέλος προεθνικών ομάδων και πλέον φοιτητής ΤΕΦΑΑ. Επόμενο βήμα ομάδα της Αθήνας θέλοντας να ανεβεί το επόμενο σκαλοπάτι στην καριέρα του.
Σαββουλίδης Χαράλαμπος (1997): Απο τους πρώτους παίχτες όταν δημιουργήθηκαν οι ακαδημίες της ομάδας μας. Το μυαλό και η οργάνωση όλης της ομάδας. Εκεί που όλοι τρέχουν, αυτός με «σβηστές μηχανές» και ένα ήρεμο τρόπο παιχνιδιού δίνει πάντα τις λύσεις. Ο ηγέτης και ο αρχηγός μας στην ομάδα των εφήβων που κατέκτησαν την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Πλέον αγωνίζεται στην Ορεστιάδα καθώς φοιτεί στην πόλη και είναι από τους διακριθέντες του πρωταθλήματος.
Ερμείδης Δημήτρης (2000): Ο μικρός αδερφός στην ομάδα που ήρθε και ήθελε να ξεπεράσει τον αδερφό του. Ήταν ο Βενιαμίν της ομάδας των εφήβων στο Παννελήνιο Πρωτάθλημα όπου έδειξε το ταλέντο του αλλά και το τι μπορούμε να περιμένουμε απο αυτόν. Αγωνίστηκε για 2 χρόνια δανεικός στην ΧΑΝΘ με τις ομάδες παίδων, εφήβων, Κ20 και ανδρών αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Κλήθηκε στην Εθνική ομάδα Παίδων με την οποία συμμετείχε σε διεθνή τουρνουά. Πλέον θα μετακομίσει στην Αθήνα μαζί με τον αδερφό του σχεδιάζοντας το επόμενο του βήμα, ενώ παράλληλα θα είναι μαθητής στην Γ’ Λυκείου.
Θερμός Γιάννης (Ηλικία Απόρρητη): Ένας από τους πρωτεργάτες στο στήσιμο και λειτουργία των ακαδημίων στην ομάδα μας. Τον θεωρούμε προπονητή κόσμημα για την ομάδα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Ήταν πίσω απο κάθε επιτυχία των ομάδων μας αλλά και της ανάδειξης των ταλέντων που διαθέταμε. Εκεί που όλοι πηγαίνουν διακόπες αυτός αφιερώνει ατελείωτες ώρες στο γήπεδο για να προσφέρει τα μέγιστα με τις γνώσεις του σε όλους τους αθλητές μας. Οσο πιο σκληρός είναι στις προπονήσεις άλλο τόσο και περισσότερο τον αγαπούν οι αθλητές μας. Τίποτα μέσα στην ζωή δεν σου χαρίζεται. Όσο παλεύεις σκληρά τόσο πιο βατός γίνεται ο δρόμος προς την κορυφή.
Και η απόδειξη φαίνεται στην φωτογραφία. Αυτοί οι παραπάνω λόγοι είναι που μας κάνουν περίφανους για το έργο που επιτελούμε όλα αυτά τα χρόνια, αυτοί είναι και οι λόγοι που μας γεμίζουν ενέργεια για να συνεχίσουμε άλλα τόσα χρόνια να το κάνουμε με χαρά. Ευχαριστούμε λοιπόν όλους τους προπονητές μας αλλά ακόμη περισσότερο τους αθλητές μας που σε κάθε ευκαιρία μας αναζητούν για να κάνουμε αυτό που κάθε φορα μας ευχαριστεί. Μια ομάδα, οικογένεια και αγάπη ΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!»