Οι εκτιμήσεις – έκπληξη του Πανόπουλου για την πορεία της Εθνικής Πόλο στη Βουδαπέστη και τον μικρό τελικό με τη Σερβία

 

Μπορεί αυτήν την περίοδο να καίγεται με τις εξελίξεις στα τηλεοπτικά της Super League και την διάσωση του συνεταιρισμού που ο ίδιος ίδρυσε την περασμένη δεκαετία, όμως δεν ξεχνά τις παλιές αγάπες.

Ο Χρήστος Πανόπουλος αγάπησε τον αθλητισμό όχι μέσω του ποδοσφαίρου και της Ξάνθης αλλά μέσω του πόλο, όπου ήταν πολύ καλός αθλητής και  μάλιστα με κλήσεις και συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα. Τα χρόνια πέρασαν, ωστόσο αφενός έστρεψε τα παιδιά του σε αυτό το σπορ ως μέσο άθλησης, αφετέρου έδειξε ότι εξακολουθεί να το παρακολουθεί και να έχει γνώμη και για αυτό.

Μετά το ΔΣ της Super League ο Πανόπουλος, ως γνωστόν, έκανε δηλώσεις μεταξύ άλλων και στον ραδιοφωνικό αέρα της ΕΡΑ Σπορ και επειδή αυτές έγιναν επάνω στην εκπομπή του Μάκη Τσίλκου, η οποία δίνει έμφαση στα άλλα σπορ πλην ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ο παρουσιαστής της άδραξε την ευκαιρία να ρωτήσει τον Πανόπουλο και για την πορεία της Εθνικής Υδατοσφαίρισης Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Μπορεί ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης να ξαφνιάστηκε από την ερώτηση, ωστόσο δεν έδειξε ανίδεος. Τουναντίον. Και μίλησε έξω από τα δόντια. «Καταρχάς να πούμε ότι είναι τεράστια επιτυχία ότι προκριθήκαμε σαν Ελλάδα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Τεράστια επιτυχία. Τώρα αν θα επαναλάβουμε το πρω διετίας επίτευγμα του μεταλλίου στο Καζάν, δεν το ξέρω. Αλλά και μόνο η είσοδος στην τετράδα είναι κάτι πολύ σπουδαίο και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά», ήταν το αρχικό του σχόλιο.

«Τα πράγματα ήταν εξ αρχής δύσκολα στον ημιτελικό με την Ουγγαρία, που είναι και διοργανώτρια», συμπλήρωσε. Όσο για τον μικρό τελικό με τη Σερβία; «Θα πέσει ξύλο, πολύ ξύλο. Η Σερβία είναι μια παραδοσιακή ισχυρή δύναμη. Προβλέπω πολύ ξύλο. Ελπίζω να αντέξουμε και ειδικά να μπορέσει να πετύχει αρκετά γκολ ο μικρός, ο Γεννηδουνιάς, για να κατακτήσουμε το μετάλλιο. Αλλά επαναλαμβάνω, έτσι κι αλλιώς, η είσοδος στα ημιτελικά είναι τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα…».

Ο μικρός τελικός στο πόλο ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία θα ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Στις 21:30 θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στην Ουγγαρία που απέκλεισε την Εθνική μας στον πρώτο ημιτελικό και την Κροατία, που έκανε την έκπληξη για τους ειδικούς και άφησε εκτός τελικού την Σερβία.