Volley League: Με σούπερ Γκαρά και… “καπετάν φασαρία” τον Ανδρεάδη ο ΠΑΟΚ έκανε το μπρέικ στην έδρα του Ολυμπιακού και πάει για το “θρι πιτ”

 

Κάνοντας μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση στους τελικούς ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ στο «Μελίνα Μερκούρη», έσπασε το πλεονέκτημα έδρας των «ερυθρολεύκων» και προηγείται με 2-1 νίκες στη σειρά των τελικών και την Πέμπτη θα έχει την ευκαιρία να πάρει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στην ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να ισοφαρίσει σε 2-2 ώστε την Κυριακή να γίνει ο πέμπτος και τελευταίος τελικός πάλι στην έδρα του.

Με τον διεθνή Ορεστιαδίτη λίμπερο Δημήτρη Γκαρά σύμφωνα με όλα τα βολεικά μέσα να κάνει εμφάνιση καριέρας έχοντας 57 υποδοχές και μόλις 3 λάθη. ο ΠΑΟΚ κράτησε την υποδοχή του στην πίεση του Ολυμπιακού και με τους Σαφράνοβιτς, Ντάντε σε μεγάλη μέρα έκανε τη διαφορά και πήρε τη νίκη στο τάι μπρέικ.

Στο φινάλε του αγώνα ακολούθησε ένταση μεταξύ του Ανδρέα Ανδρεάδη όπου ήταν καλός με 9 πόντους και 5/10 επιθέσεις με 5 μπλοκ και του Λίμπερμαν Αγκάμεζ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Εβρίτης με δήλωση του στη Nova ζήτησε συγγνώμη από τους αντιπάλους παίκτες αλλά και οπαδούς του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε σε πολύ μεγάλη μέρα τον πρώην Ορεστιαδίτη Άθος Κόστα με 15 πόντους.

Ο Εβρίτης κεντρικός του ΠΑΟΚ και πρωην του Ολυμπιακού Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε: «Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον Μιχάλη Κουντούρη. Πανηγύρισα έξαλλα, έκανα μια χειρονομία, αλλά ζητάω συγγνώμη αν προσβλήθηκαν. Τώρα περιμένουμε τον κόσμο στο Παλατάκι. Δεν τελείωσε κάτι αλλά έχουμε το προβάδισμα. Χρειαζόμαστε άλλη μια νίκη».

Ο αγώνας είχε διάρκεια 142 λεπτά (!!!). Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο σετ με 25-20, έχασε το δεύτερο με 23-25. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε κατακτώντας το τρίτο με 22-25. Ισοφαρίστηκε από τον Ολυμπιακό που πήρε το τέταρτο με 25-10. Το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ και μάλιστα κρίθηκε σε μια φάση στο video replay με 13-15 υπέρ του ΠΑΟΚ που έχει πλέον χρυσή ευκαιρία για το three peat.