Πρωταθλητρια Λυκείων η ομάδα ποδοσφαίρου του Αριστοτέλειου Κολλεγίου που απέκλεισε στο «νήμα» την ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης

 

Στο φαϊναλ φορ που διεξήχθη στην πόλη των Ιωαννίνων η ομάδα του Αριστοτέλειου Κολλεγίου που πέρασε κυριολεκτικά στο «νήμα» στα τελικά της διοργάνωσης, αποκλείοντας παράλληλα την ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης στην προηγούμενη φάση, αφού πέρασαν με μόλις ένα περισσότερο γκολ στη διαφορά τερμάτων, κατάφεραν να κατακτήσουν τελικά το φετινό Κύπελλο επικρατώντας στον τελικό των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη με 4-2.

Στο πρώτο ημίχρονο το Αριστοτέλειο είχε την υπεροχή, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αυτό «θύμωσε» τους παίκτες του Αριστοτέλειου και μέσα σε ένα πεντάλεπτο πέτυχαν τρία γκολ κάνοντας την ολική ανατροπή και «καθαρίζοντας» τον τελικό από το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, είχαν κάποιες ευκαιρίες, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και κατάφεραν τελικά να κατακτήσουν το σχολικό πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων.

Η ομάδα του Αριστοτελείου πριν φτάσει στα τελικά της διοργάνωσης είχε αντιμετωπίσει και Θρακιώτικο αντίπαλο, αφού έπαιξε στην έδρα του με το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης, πριν περίπου ενάμιση μήνα και όχι απλά ηττήθηκε, αλλά ήττηθηκε και με το βαρύ σκορ 0-4. Παρ’όλα αυτά οι παίκτες του Ηλία Καραλίδη, έχασαν από το 2ο ΓΕΛ Κοζάνης στον επόμενο τους αγώνα στην Ξάνθη, και μετά από αυτό το αποτέλεσμα, το Αριστοτέλειο έκανε μεγάλη υπέρβαση, και επιβεβαίωσε, έστω και τις μαθηματικές ελπίδες που είχε για την πρόκριση στο φαϊναλ φορ, νικώντας την Κοζάνη με 1-8, σκορ που του έδωσε την πρόκριση στο φαϊναλ φορ των Ιωαννίνων.

Φωτογραφία: www.passports.gr/Χρήστος Καλύβας