Ξεκίνησε κάτω από τη μύτη των τοπικών αρχών η κατασκευή των διοδίων που χωρίζουν Έβρο και Ροδόπη

 

Οι αντιδράσεις περιορίστηκαν σε επιστολές και ψηφίσματα που δεν απαντήθηκαν ποτέ, ενώ όπως πληροφορούμαστε, το αίτημα που μπαίνει πλέον σε προτεραιότητα είναι η βελτίωση των παράπλευρων επαρχιακών οδών.

Η Εγνατία Οδός ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που κατασκευάστηκε για να άρει την απομόνωση της Βόρειας Ελλάδας, να ευνοήσει τις μεταφορές  και τον τουρισμό, τείνει να γίνει ένας δρόμος για λίγους. Ένας ακόμα σταθμός διοδίων, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε, κατατείνει όλο και περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Έτσι μετά την παρέλευση έξι μηνών από την προηγούμενη κινητοποίηση των τοπικών φορέων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης και τις διαβεβαιώσεις που πήραν για την αναλογική λειτουργία των διοδίων που πρόκειται να εγκατασταθούν, καμία δέσμευση από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ δεν υλοποιήθηκε. Αντ’ αυτού το άδικο σύστημα των γνωστών διοδίων, επεκτείνεται σε μεγαλύτερο κομμάτι της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης μεγαλώνοντας την οικονομική υποβάθμιση για μία από τις φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης.

Οι εργασίες κατασκευής των διοδίων Μέστης ξεκίνησαν με τα συνεργεία να εργάζονται και στις δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου, πλησίον χώρου στάθμευσης, δημιουργώντας τη βάση για την τοποθέτηση των σταθμών. Οι λωρίδες κυκλοφορίας στα σημεία που εκτελούνται σήμερα οι εργασίες έχουν περιοριστεί με ειδική σήμανση, όπως θα διαπιστώσουν οι διερχόμενοι οδηγοί. Σε λιγότερο από πέντε μήνες από σήμερα θα πληρώνουμε διόδια στη Μέστη.

Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.