Δικαίωση για τον Κώστα Μπανιώτη! Κέρδισε σπουδαία υποτροφία εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση για την Ολυμπιακή προετοιμασία του Τόκυο

 

Πριν ένα χρόνο είχε πάει να δημιουργηθεί μείζον θέμα για την εξασφάλιση από τον Δήμο Κομοτηνής ενός περισσότερο συμβολικού ποσού για να μπορέσει να προετοιμαστεί κατάλληλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, αν και ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της περιοχής σε αυτούς.

Ενόψει του 2020 στο Τόκυο τα πράγματα δείχνουν ότι θα είναι καλύτερα. Ο Κώστας Μπανιώτης εξασφάλισε υποτροφία ορισμένων χιλιάδων ευρώ για την Ολυμπιακή προετοιμασία της Ιαπωνίας. Φυσικά και δεν είναι ένα ποσό που αρκεί, αλλά είναι ένα σημαντικό βοήθημα στο ξεκίνημα ουσιαστικά αυτού του τετραετούς κύκλου και μια ηθική περισσότερο αλλά και σημαντική υλική στήριξη στον κορυφαίο άλτη της Θράκης, όλων των εποχών και επί μια δεκαετία κορυφαίο «υψίστα» της χώρας.

Συγκεκριμένα, το όνομα του Μπανιώτη συμπεριλαμβάνοντας στις υποτροφίες απένειμαν το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη μαζί με την Ελληνική Πρωτοβουλία και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, θέλοντας να ενισχύσουν τη προετοιμασία των Ελλήνων και Κύπριων Αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η σχετική Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε με την παρουσία αθλητικών και όχι μόνο παραγόντων στον χώρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Συνολικά τιμήθηκαν 41 αθλητές, οι οποίοι βραβεύτηκαν και για τις επιδόσεις τους το 2016. Ανάμεσα στους αθλητές που πήραν την υποτροφία ήταν και ο Θρακιώτης Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος είναι έτοιμος για σκληρή προετοιμασία καθώς δεν αγωνίστηκε ούτε στο Πανελλήνιο ούτε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου λόγω τραυματισμού αλλά έχει βάλει πλώρη σε πρώτη φάση για το Παγκόσμιο Ανοιχτού στο Λονδίνο και απώτερο στόχο φυσικά τους Ολυμπιακούς του Τόκυο, όπου φιλοδοξεί να κλείσει μια μεγάλη καριέρα.

Από το 1999 το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη προσφέρει αθλητικές υποτροφίες για την προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς αγώνες εξαιτίας της γενικότερης έλλειψης πόρων που υπάρχουν για τον πρωταθλητισμό. Φέτος για πρώτη χρονιά μαζί με το Ίδρυμα Α.Γ Λεβέντη, τη προσπάθεια αυτή στηρίζουν η Ελληνική Πρωτοβουλία και Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.