ΕΠΣ Θράκης: Πάτησε πόδι από την αρχή το Σιδηροχώρι στον Ίασμο και τον έπιασε στην κορυφή

 

Τη μεγάλη ανατροπή έκανε το Σιδηροχώρι κερδίζοντας με άνεση τον Ίασμο και φέρνοντας κυριολεκτικά τα πάνω κάτω στην βαθμολογία από τη πρώτη κιόλας αγωνιστική των πλέι οφ της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης.

Πλέον η Δόξα φιγουράρει πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, ρίχνοντας τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Ίασμο στη δεύτερη θέση (τυπικά ισόβαθμες οι δύο ομάδες αλλά ουσιαστικά είναι το Σιδηροχώρι πρώτο λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι), ενώ κρατά σε απόσταση και τον κυπελλούχο ΠΑΟΚ Κοσμίου που βρίσκεται στη τρίτη θέση.

Από το πρώτο κιόλας μέρος ,αν και το παιχνίδι ήταν σε γενικές γραμμές μέτριο, έγινε φανερό ότι οι γηπεδούχοι ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Μόλις στο 4’ η Δόξα μετά από σουτ του Γάιδα παραλίγο να ανοίξει το σκορ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ο Ίασμος δεν έδειξε να αντιδράει και αυτό έδωσε την ευκαιρία στο Σιδηροχώρι να κάνει το 1-0 στο 32′ με βολ πλανέ του Χατζηπαπά. Ο ίδιος παίκτης είχε ευκαιρία και δυο λεπτά αργότερα, αλλά την σπατάλησε στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο μαχητικά θέλοντας  να κλειδώσουν τη νίκη. Είχαν καλές στιγμές στο 54’ και στο 68’, για να έρθει στο 74’ ο σκόρερ Χατζηπαπάς για να βγάλει την ασίστ στον Γάιδα και αυτός εύκολα με πλασέ να κάνει το 2-0, στέλνοντας το Σιδηροχώρι στη πρώτη θέση της βαθμολογίας και πιο κοντά στο όνειρο της ανόδου.

Αντιθέτως, ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού δεν έκανε κάποια σημαντική ευκαιρία ώστε ν’ αλλάξει το τοπίο, σε μια αναμέτρηση όπου είχαν ένα εύκολο απόγευμα τόσο ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης όσο και οι βοηθοί του Χούσκογλου και Ρόϊδος.

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σκουλής): Βασιλείου, Παρασκευόπουλος, Τουρασανίδης, Αλεξακούδης, Πλασταράς (75΄Ταβασίδης) , Αμοιρόπουλος(83΄Γιαννακίδης), Κόσιης, Γαίδας, Πανουργιάς (70΄Παππούς), Χατζήπαπα,Μαυράκης

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Αϊβάζης): Κορωνάκης, Ζαχαρόπουλος, Πενόπουλος (41΄Ιμπίς Ριτβάν), Χουσειν Σαλήμ, Μπενέκος(78΄Μπιλμπίλης), Χατζητουλούσης, Γιαννακιτσίδης, Μπίμπαση (46΄Γκιρετλή Ναζήμ), Γρίβας, Αντωνιάδης, Βιόπουλος