Επίσκεψη στον Τσίπρα από Παπαχρήστου και τους υπόλοιπους πρωταθλητές του στίβου παρουσία Βασιλειάδη (+video)

 

Την αποστολή της Εθνικής ομάδας που συμμετείχε στο 34ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας που υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο στίβος είναι το Νο1 άθλημα στην Ελλάδα.

Όπως φάνηκε, ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα διαβασμένος (γνώριζε τα πάντα για τους αθλητές μας) και παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη αφού σημείωσε ότι ο στίβος έχει ξεπεράσει σε επιτυχίες όλα τα αθλήματα, απάντησε και στην παράκληση του Κώστα Φιλιππίδη να μπει ένα τέλος στα ωραία λόγια και να ξεκινήσουν τα έργα. «Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά όχι μόνο να λέμε ωραίες κουβέντες όταν φέρνετε τα αποτελέσματα, αλλά να φτιάξουμε και κάποιες υποδομές. Υποδομές που θα ενισχύσουν τον μαζικό αθλητισμό γιατί από εκεί ξεπηδούν τα νέα παιδιά που αθλούνται, αλλά και τον πρωταθλητισμό, σε βάσεις στέρεες και υγιείς. Βάσεις που δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για να βγαίνουν αθλητές που θα μας κάνουν υπερήφανους. Νομίζω ότι γίνεται μία προσπάθεια, πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και άρα και οι δημόσιες επενδύσεις που βεβαίως θέλουν και λίγο χρόνο για να μπορέσουν να πιάσουν τόπο πρέπει να στραφούν περισσότερο εκεί όπου τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε το μεγάλο ενδιαφέρον της δημοσιότητας» είπε στους αθλητές ο πρωθυπουργός που έδειξε πραγματικά να απολαμβάνει τη συζήτηση, ιδιαίτερα με τους επικοντιστές της παρέας. Μάλιστα φρόντισε να ρωτήσει την Κατερίνα Στεφανίδη «πως είναι τα πράγματα εκεί ψηλά» για να τον παραπέμψει η κορυφαία επικοντίστρια αυτή τη στιγμή στον κόσμο, στον Κώστα Φιλιππίδη λέγοντας ότι «ο Κώστας πηγαίνει ψηλότερα, οπότε έχει καλύτερη οπτική…».

Την είδηση πάντως την έδωσε η Βούλα Παπαχρήστου, που αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε πως το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2018 θα γίνει στην Παιανία και πως ο ίδιος θα είναι παρών για να το παρακολουθήσει.“Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως το 2018 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα γίνει στην Παιανία και θα έρθει να το δει. Νομίζω πως είμαστε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά από την επαναλειτουργία του σταδίου κάτι που αν συμβεί θα είναι επιτυχία και για τον αθλητισμό, αλλά και για την πολιτική ηγεσία”.