Volley League: Τρεις τελικοί πριν το τέλος για τον ΑΟ Ορεστιάδας και τους αντιπάλους του! Σε νίκη του Εθνικού στην Πάτρα ελπίζει ο ΑΟΟ

 

Στην τελική ευθεία μπήκε το πρωτάθλημα της Volley League με την Ορεστιάδα να κινδυνεύει σοβαρά να υποβιβαστεί δίχως πλέι άουτ πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες πορείες της ιστορίας της στα 24 χρόνια που η ιστορική ομάδα του Έβρου αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία, ωστόσο το τελευταίο δίμηνο δείχνοντας ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο πέρασε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου της Θεσσαλονίκης και πέτυχε δύο νίκες παραμονής που ωστόσο και λόγω των περίεργων αποτελεσμάτων δεν φαίνεται να επαρκούν.

Αυτήν τη στιγμή πάντως είναι στην Α2 κατηγορία αφού είναι εκτός των πλέι αουτ παραμονής. Με βάση τον κανονισμό στα πλέι άουτ θα μετέχει και η 9η ομάδα, ενώ η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απ΄ευθείας εάν η βαθμολογική διαφορά με την 11η ομάδα είναι 4 βαθμοί ή περισσότεροι. Αυτη την στιγμή η διαφορά από την Κύζικο Νέα Περάμου είναι στους 4 βαθμούς οπότε η ομαδα της Ορεστιάδας αυτήν την στιγμή υποβιβάζεται κατευθείαν. Επόμενως ο αγώνας της Πέμπτης με τον τέταρτο Παμβοχαικό στο “Νίκος Σαμαράς” που έρχεται από την ήττα-έκπληξη με 0-3 από την Παναχαϊκή που πήρε την πρώτη της νικη στον β’ γύρο  και εαν ο ΑΟΟ ηττήθει από την ομάδα του Κώστα Δεληκώστα στο παιχνίδι δίχως αύριο η παραμονή μέσω των πλέι αουτ είναι αδύνατη.

Ο ΑΟΟ ωστόσο εαν ακόμα και νίκη να πετύχει με την ομάδα του Παμβοχαικoύ οι Εβρίτες θα  πρέπει στα επόμενα παιχνίδια με την Κηφισιά στο Ζηρίνειο και στην εδρα της με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που παλευουν για τετραδα να πάρει 4-6 βαθμούς γιατί στο τέλος όλες οι ομάδες στην Ελλάδα αρέσκονται σε … εκπλήξεις!

Με βάση και το δύσκολο προγραμμα των αντιπαλων ο ΑΟΟ θα πρεπει να φτάσει τουλαχιστον 13-14 βαθμούς, δηλαδη να κανει το απόλυτο στα 2 παιχνίδια που έχει στο «Νίκος Σαμαρας»  και ότι μπορεί με την Κηφισια. Το αν μπορεί να τα καταφέρει η απάντηση θα δοθεί αρχή γενομένης στο παιχνίδι με την Πέμπτης όπου χρειάζεται την απαραίτητα την στήριξη του κόσμου του.

Η μέχρι στιγμής βαθμολογία 3 αγωνες πριν το τέλος

9. Ηρακλής Χαλκίδας 14

10.Παναχαϊκή 13
———————————
11.Κύζικος 11

12.Ορεστιάδα 7

 

Το πρόγραμμα των τεσσαρων μονομάχων για την παραμονή

Ηρακλής Χαλκίδας (14 βαθμοί): Φοίνικας (20η εκτός), Κύζικος (21η εντός), Παναχαϊκή (22η εκτός)

Παναχαϊκή (13 βαθμοί): Εθνικός Αλεξ. (20η εντός), ΠΑΟΚ (21η εκτός), Ηρακλής Χαλκίδας (22η εντός)

Κύζικος (11 βαθμοί): ΠΑΟΚ (20η εντός), Ηρακλής Χαλκίδας (21η εκτός), Ολυμπιακός (22η εντός)

Ορεστιάδα (7 βαθμοί): Παμβοχαϊκός (20η εντός), Κηφισιά (21η εκτός), Εθνικός Αλεξ. (22η εντός)