Γ’ Εθνική: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Ήττες γνώρισαν και οι δύο ομάδες που εκπροσωπούν την Θράκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αμφότερες είχαν παιχνίδια εκτός έδρας γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Η Δόξα Προσκυνητών γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Εορδαικό ενώ ο Ορφέας Ξάνθης γνώρισε και αυτός την ήττα από την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Δόξα Δράμας με 3-0.

Πέραν των δυο ομάδων μας έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμετέχουν στους αγώνες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης.  Αυτήν την Κυριακή τα πήγαμε καλά αφού σκόραραν οι Τσορμπατζίδης, Σταματόπουλος, Ιγκόρ, Καρλόπουλος και Κατσικοκέρης 2 τέρματα. Αναλυτικά ο «έλεγχος» των θρακιωτών έχει ως εξής:

Καβάλα-Μακεδονικός Φούφα 1-1: Από την πλευρά της Καβάλας, βασικοί αγωνίστηκαν οι Συριτούδης, Σταματόπουλος ο οποίος και ισοφάρισε για την ομάδα της Καβάλας στο 92′ αλλά και  ο Λίτσκας ολοκληρώνοντας και την αναμέτρηση. Βασικοί επίσης ξεκίνησαν στην αναμέτρηση και οι Ζυγκερίδης και Μελισσόπουλος αλλά αμφότεροι αντικαταστάθηκαν. Ο πρώτος στο 66′ ενώ ο ξανθιώτης μέσος στο 75′. Δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι ξανθιώτες Προύντζος και Τουμαντζίδης όπως και οι Τζιτζιφάκος και Φραγκούλης με πέρασμα από τα τμήματα υποδομής του Πανθρακικού. Για την πλευρά των φιλοξενούμενων βασικός ξεκίνησε  χωρίς όμως να ολοκληρώσει την αναμέτρηση καθώς αντικαταστάθηκε στο 72′ ο Νίκος Μόσχος,  που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν με την φανέλα του Ορφέα Ξάνθης.

Καμπανιακός-Απόλλων Καλαμαριάς 0-1: Στην εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα με προπονητή τον πρώην  προπονητή  του Πανθρακικού Δημήτρη Καλαϊτζιδη,  βασικός αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Λεωνίδας Κυβελίδης που αντικαταστάθηκε στο 63′ από τον πρώην της Ξάνθης και του Πανθρακικού  Χασομέρη. Καθόλου δεν αγωνίστηκαν οι Ζώτος όπως και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Παναγιώτης Πετρούσης.

Απόλλων Παραλιμνίου-ΑΠΕ Λαγκαδά 2-1: Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Κώστας Τριανταφύλλου στην νίκη της ομάδας του επί του ΑΠΕ Λαγκαδά.

Δόξα Δράμας-Ορφέας Ξάνθης 3-0: Βασικός αγωνίστηκε για την ομάδα της Δόξας ο Σικαλιάς, Καρλόπουλος που πέτυχε το τρίτο γκολ για την ομάδα του στην αναμέτρηση και Ιγκόρ που σκόραρε και αυτός ανοίγοντας το σκορ στην αναμέτρηση. Σαν αλλαγή αγωνίστηκε ο πρώην αρχηγός του Πανθρακικού Λαδάκης. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού  Μπουσινάκης όπως και ο εβρίτης Αντρέας Μκρτσιαν.

2ος ΌΜΙΛΟΣ

ΑΕ Καραϊσκάκης-ΑΕ Ιστιαίας 1-0: Σημαντική εντός έδρας νίκη που την κράτησε στην πεντάδα πανηγύρισε η ΑΕ Καραισκάκης. Για τους γηπεδούχους δεν αγωνίστηκε καθόλου ο πρώην του Πανθρακικού Μπεκατόρος.

Απόλλων Λάρισας-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 3-1: Βασικός αγωνίστηκε ο πρώην επιθετικός της Ξάνθης και της ΠΑΕ Θράκη Πλάτων Καρακατσάνης ολοκληρώνοντας το 90λεπτό για την ομάδα του Απόλλων Λάρισας.

Ολυμπιακός Βόλου-Πύδνα Κίτρους 0-1: Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου του πρώην παίκτη της Ξάνθης και του Πανθρακικού Δημήτρη Σουάνη ο οποίος αγωνίστηκε ως βασικός ολοκληρώνοντας το 90 λεπτό. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, βασικός  αγωνίστηκε ο  πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού και της Ελπίδας Σαπών Δημήτρης Παπατολίκας αλλά και ο  ο πρώην της Ξάνθης Καθάριος που αντικαταστάθηκε στο 90 λεπτό. Σαν αλλαγή αγωνίστηκε ο ο πρώην της Ξάνθης Παπαδημητρίου ενώ καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο πρώην του Πανθρακικού Κωστίκος.

Πιερικός-Αμβρακία Κωστακιών 1-0: Βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ολοκληρώνοντας το 90 λεπτό ο πρώην των ακαδημιών του Πανθρακικου Καρτσαμπάς.

Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-Τηλυκράτης Λευκάδας 4-1: Για τους γηπεδούχους βασικός αγωνίστηκε ο πρώην της Ξάνθης Ψύρρας που αγωνίστηκε σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Για την ομάδα της Λευκάδας βασικός ήταν ο πρώην στόπερ του Πανθρακικού Κώστας Ιασωνίδης.

Αστέρας Πετρίτη-Διαγόρας Σεβαστής 1-1: Για τους φιλοξενούμενους, βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ο πρώην μπακ του Πανθρακικού Δημήτρης Σκλιοπίδης ολοκληρώνοντας το 90λεπτό.

3ος ΌΜΙΛΟΣ

Παναχαϊκή-ΑΟ Ζευγολατιού 5-0: Εντυπωσιακή νίκη της πρωτοπόρου του 3ου ομίλου Παναχαικής με βασικούς τους  Βρονταρά, Μακρυδημήτρη και Φωτάκη ενώ καθόλου δεν αγωνίστηκε ο νεαποκτηθείς Ηλίας Πολίμος. Αμφότεροι πρώην Πάνθρακες.

ΑΟ Λουτράκι-Αχαϊκή 2-1: Για την γηπεδούχο ομάδα, βασικός αγωνίστηκε ο εβρίτης Τσορμπατζίδης που σκοραρε με κεφαλιά στο 16′ . Ως αλλαγή πέρασε στο παιχνίδι ο  ο ξανθιωτης Γούλας ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο ο εβρίτης Δροσάκης.

Παναρκαδικός-Αιολικός 1-1: Για την φιλοξενούμενη  ομάδα του Αιολικού καθόλου δεν αγωνίστηκε ο Αρθούρος Αμπραχαμιάν.

4ος ΌΜΙΛΟΣ

Πανθηραϊκός-Ιάλυσος 0-2: Για τους γηπεδούχους, βασικός αγωνίστηκε ο  πρώην της Ξάνθης Λαζαρίδης ενώ καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο ξανθιώτης Οδυσσέας Γεωργιαδης όπως και ο νεαποκτηθείς πρώην του Πανθρακικού Μυρθιανός.

Ιωνικός-Κηφισιά 2-1: Νίκη που τον κρατάει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου πανηγύρισε η ομάδα του εβρίτη Κυριακίδη με τον ίδιο να μην παίρνει καθόλου χρόνο συμμετοχής. Για τους φιλοξενούμενους βασικός αγωνίστηκε ο πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού Γουμάγιας.

Ρόδος-Προοδευτική 0-1: Για την γηπεδούχο ομάδα της Ρόδου, καθόλου δεν αγωνίστηκε ο ο πρώην του Πανθρακικού Μοσχάκης. Βασικός για τους βυσσινί ο πρώην διεθνής παίχτης της Ξάνθης, Ολυμπιακού και ΑΕΚ Χρήστος Πατσατζόγλου ενώ καθόλου δεν αγωνίστηκε ο  ο εβρίτης Γαιδατζής.

Ερμής Ζωνιανών-ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 0-3: Για τους γηπεδούχους, βασικός αγωνίστηκε ο εβρίτης Θάνος Τοπούζης που αντικαταστάθηκε ενώ  δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Μανώλης Ρουσσάκης.  Για το ΙΝΚΑ ντεμπούτο ο Φιλιπ Αρσένιεβιτς ενω δεν αγωνίστηκε ο Γκουτσίδης.

Ατσαλένιος-Θύελλα Ραφήνας 3-0: Βασικός για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε ο ξανθιώτης Ντόσκας που ολοκλήρωσε το 90′ λεπτό.

Τριγλία Ραφήνας-Εργοτέλης 2-2: Στραβοπάτησε η ομάδα του Εργοτέλη αφήνοντας 2 πολύτιμους βαθμούς στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τρίγλια Ραφήνας. Για τους φιλοξενούμενους, βασικός ξεκίνησε  ο πρώην του Πανθρακικού Μπάτζιος όπως και ο Κατσικοκέρης που σκόραρε δις στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο  ο πρώην του Σουφλίου Γκαραγκλίδης όπως και ο πρώην του Πανθρακικού Μίνγκας.