Οι μπασκετικοί μουσουλμάνοι της Θράκης απαντούν: «Εσείς Χριστό και εμείς Αλλάχ, όμως στο παρκέ Θεός μας είναι η σπυριάρα μπάλα»!

 

Η δήλωση του προέδρου της ΕΟκ Γιώργου Βασιλακόπουλου ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος δεν ήρθε στην Ξάνθη λόγω της μουσουλμανικής μειονότητας έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και είναι το κύριο θέμα συζήτησης σε όλους του αθλητικούς κύκλους της χώρας.

Το ThrakiSportS απευθύνθηκε σε τρεις μουσουλμάνους που έχουν συνδέσει το όνομα τους με το μπάσκετ της Θράκης και ζήτησε το σχόλιο τους για τη δήλωση του προέδρου της ΕΟΚ.

Διαβάστε τι είπαν ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της Ασπίδας Νεδήμ Καρά Αχμέτ, ο οποίος την Κυριακή θα βραβευτεί μάλιστα από τον ΣΕΠΚ, καθώς και οι καλαθοσφαιριστές του ΓΑΣ Κομοτηνή Καδήρ Χαλήλ και Χασάν Βελή.

Νεδήμ Καρά Αχμέτ (Προπονητής Ασπίδα Ξάνθης):

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Μπορεί να πιστεύουμε σε διαφορετικό Θεό, όμως όταν μπαίνουμε στο γήπεδο Θεός μας είναι η σπυριάρα η μπάλα. Νιώθω προσβεβλημένος, νιώθω ντροπή, νιώθω θυμό. Σαν Ασπίδα είχαμε πάντα αθλητές και αθλήτριες μουσουλμάνους χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Μπεϊτούλ μάλιστα αγωνίστηκε με την Εθνική Κορασίδων.  Εγώ είμαι ο μοναδικός μουσουλμάνος μέλος του ΣΕΠΚ και μάλιστα την Κυριακή ο Σύνδεσμος θα με τιμήσει. Τι να βγω και να πω; Δυστυχώς άνθρωποι που δεν ζουν στην περιοχή, λένε πράγματα που δεν ισχύουν. Από την ώρα που διάβασα τη δήλωση είμαι θυμωμένος, δεν θέλω να το πιστέψω.

Καδήρ Χαλήλ (Αθλητής ΓΑΣ Κομοτηνή):

Μου το λέτε τώρα εσείς και δεν το πιστεύω. Δεν μπορεί να έγινε αυτή η δήλωση. Μόνο και μόνο γι αυτό θα πρέπει πλέον ο τελικός να γίνει στην Ξάνθη.

Χασάν Βελή (Αθλητής ΓΑΣ Κομοτηνή): 

Νιώθω πραγματικά θυμωμένος. Η δήλωση αυτή με μειώνει σαν Έλληνα πολίτη. Όλοι εδώ συνυπάρχουμε χωρίς προβλήματα.