Τέλος η ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου! Οριστικά με 5(+1) ομάδες η Θράκη στην επόμενη Γ’ Εθνική!

 

Η ομάδα από τα Γρεβενά η ΑΕ Ποντιων Βατολάκκου σύμφωνα με πληροφορίες από την Δυτική Μακεδονία αποχωρεί οριστικά και θα είναι αυτή η μοναδική ομάδα που θα υποβιβαστεί από τον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, αφού προηγήθηκε η απόσυρση του Εθνικού Νέου Αγιονερίου.

Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν ήταν ξαφνικό, αφού οι  τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο των νεοφώτιστων, προμήνυαν δυστυχώς το απευκταίο, το οποίο και τελικά ήρθε… αφού η ομάδα κατέβαινε συνεχώς με 12-13 ποδοσφαιριστές στα τελευταία της παιχνίδια. Έτσι την Τρίτη (31/1), τελευταία μέρα των μεταγραφών, ‘επεσαν και οι τίτλοι τέλους για την ΑΕΠ Βατολάκκου, η οποία αποσύρεται από το πρωτάθλημα και ήδη οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της έχουν ήδη βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Όπως αναφερει το SportsUp που συνομίλησε με δύο (πρώην πλέον) ποδοσφαιριστές της ομάδας, αυτοί επιβεβαίωσαν το μοιραίο, ενώ και τα τοπικά ΜΜΕ των Γρεβενων και της Κοζάνης κάνουν λόγο για οριστική αποχώρηση της ΑΕΠ.

Παρ’ ότι μέχρι την τελευταία στιγμή έγιναν προσπάθειες προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει μια επαρκή στελέχωση όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό για να συνεχίσει ως το τέλος τη μάχη της, τελικώς, λύγισε υπό το βάρος των πολλών προβλημάτων. Αναμένεται πλέον η επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς ΕΠΟ καθώς την Κυριακή η ΑΕΠ ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει στην Αριδαία για το παιχνίδι με τον τοπικό Αλμωπό.

Έτσι του χρόνου στην Γ’ Εθνική Κατηγορία κατηγορία θα εχουμε σίγουρα 5 ομάδες από την Θράκη: τις πρωταθλήτριες Έβρου, Θράκης και Ξάνθης, φυσικά τον Ορφέα Ξάνθης και  την Δόξα Προσκυνητώνπου σώζονται οριστικά και θα περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε και ως έκτη ομάδα τον Πανθρακικό που θεωρητικά μετά την αποχώρησή του πρέπει να συνεχίσει στην Γ’ Εθνική αλλά υπάρχει φημολογία ότι θα πέσει στις τοπικές κατηγορίες. Θεωρητικά τέλος, υπάρχει και το ενδεχόμενο ανόδου μιας ακόμα ομάδας από την Θράκη, αν κατακτήσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος.