ΕΣΠΕΘΡ: Έβαλαν ίδια μέρα ημιτελικούς και τελικούς στο Πρωτάθλημα Νεανίδων! Σε μόλις πέντε ώρες θα κριθεί η χρονιά για τις Αμαζόνες…

 

Την προσεχή Κυριακή θα διεξαχθεί στην Δράμα το φάιναλ φορ του Πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΣΠΕΘΡ με την συμμετοχή των Αμαζόνων Μαΐστρου και τριών ομάδων από την Ανατολική Μακεδονία, τον ΑΟ Καβάλας, τον Αμυγδαλεώνα και τον ΓΣ Δράμας που θα φιλοξενήσει και του τουρνουά στο «Κραχτίδη».

Ουσιαστικά οι ημιτελικοί και ο μικρός με τον μεγάλο τελικό θα διεξαχθούν ίδια μέρα και σε απόσταση λίγων ωρών, αφού προφανώς για λόγους κόστους, ώστε να μην χρεωθούν οι ομάδες με διπλή μετακίνηδη ή διανυκτέρευση, αποφασίστηκε στις 11.00 το πρωί και στις 13.00 το μεσημέρι να διεξαχθούν οι δυο ημιτελικοί και μερικές ώρες αργότερα, στις 16:00 και στις 18:00 ο μικρός και ο μεγάλος τελικός.

Μάλιστα, η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τον Έβρο και συνολικά το θρακιώτικο βόλεϊ, οι Αμαζόνες Μαΐστρου, θα αγωνιστούν στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, που έχει προγραμματιστεί για τις 13:00. Αυτό σημαίνει ότι θωρητικά τα κορίτσια θα είναι πιο κουρασμένα, θα έχουν να παίξουν τον (μικρό ή μεγάλο) τελικό σε μικρότερο χρονικό διάστημα  σε σχέση με τις αντιπάλους τους, που θα έχουν δυο ώρες παραπάνω ξεκούρασης.

Βέβαια, όσο και αν ακούγεται αντιπαιδαγωγικό, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τακτική από την ΕΣΠΕΘΡ γίνεται με την σύμφωνη προφανώς γνώμη των ομάδων. Θα ήταν ιδανικό οι ημιτελικοί να διεξάγονταν Σάββατο και οι τελικοί Κυριακή, αλλά και κοστοβόρο. Άλλωστε και οι προκριματικές φάσεις φγια λόγους κόστους και πεεριορισμού των μετακινήσεων έγιναν όλες σε λίγες ώρες σε μία έδρα.