ΕΠΣ Ξάνθης: Όλα όσα έγιναν στην δύσκολη επικράτηση της Θαλασσιάς επι του Άρη Πετεινού

 

Μπορεί να είναι ουραγός του βαθμολογικού πίνακα της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, ο Άρης Πετεινού, όμως δε παύει να αποτελεί ένα μεγάλο φόβητρο για τους «μεγάλους» του πρωταθλήματος, αφού μετά τον Άρη Αβάτου, ζόρισε και την Αναγέννηση Θαλασσιάς.

Οι φιλοξενούμενοι, λοιπόν, μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν από… τα αποδυτήρια, όταν στο 1ο μόλις λεπτό ο Καντηλάφτης βρήκε την ευκαιρία, σούταρε και άνοιξε το σκορ. Η Θαλασσιά από εκει και πέρα προσπάθησε να ισοφαρίσει και τα κατάφερε, αν και πέρασε από «40 κύμματα», αφού για να έρθει το γκολ έπρεπε να περάσουν 20 λεπτά και αρκετές ευκαιρίες. Στο 21ο λεπτό, λοιπόν ο Στέλιος Τουργαΐδης σέντραρε, ο Χριστοφορίδης πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 1-1. Από εκεί και πέρα ο Άρης έκλεισε καλά τους διαδρόμους και διατήρησε το 1-1 μέχρι οι δυο ομάδες να αποσυρθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη η Αναγέννηση Θαλασσιάς μπήκε σαφώς πιο φουριόζα, και απειλησε αρκετές φορές, μέχρι που ήρθε το 60ο λεπτό όταν ο Χριστοφορίδης σούταρε αλλά είδε τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 75′ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντα στην ανατροπη αλλά ο Καζάκης είδε τον αντιπαλο κίπερ να αποκρούει το πλασέ του από θέση τετ-α-τετ. Μετά τη προειδοποιητική βολή που έριξε η Θαλασσιά, τελικά ολοκλήρωσε και την ολική ανατροπή, στο 77′ όταν το πέναλτι που κέρδισε ο Χριστοφορίδης, εκτέλεσε ο Στέλιος Τουργαΐδης και ευστόχησε για το 2-1. Στο 85′ ο Γιαννακούδης είχε άλλη μια ευκαιρία να ανεβάσει τον πήχη του σκορ, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Δανδανόπουλος, Βασιλειάδης (82′ Μυλωνάς), Παπαδημητρίου (54′ Κουτινης), Βουλγαρίδης (54′ Κοτζάκελης), Μπάτζιος, Τουργαΐδης Κ., Τουργαΐδης Σ., Σαρηγιαννίδης, Χριστοφορίδης, Καζάκης, Γιαννακούδης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Ζαρζακόπουλος, Δημητριάδης Β., Παπαδόπουλος, Χιώτης, Κασάπογλου, Μουχτάρης, Νεανίδης, Παναγιωτου, Τονικίδης (80′ Θαμνίδης), Χατζηκυριάκος (46′ Ρέβης), Καντηλάφτη (71′ Δαηλίδης)