ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στη τεράστια νίκη με ανατροπή του Ν. Σιδηροχωρίου επί του ΠΑΟΚ Κοσμίου

 

Ματς πολλών καρατίων παρακολούθησαν οι 200 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο του Κοσμίου με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τη Δόξα Σιδηροχωρίου για τη τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης.

Η φιλοξενούμενη ομάδα έκανε τη μεγάλη ανατροπή και πήρε την σπουδαία νίκη με 3-2, χαρίζοντας έτσι τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου που εκείνη την ώρα αναδεικνυόταν ισόπαλος 1-1 με την Δόξα Γρατινής.

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική η ομάδα του Γιώργου Δίγκα δεν τα κατάφερε παρότι προηγήθηκε με 2-0, στη συνέχεια κατάφερε να δεχθεί τρία τέρματα και να ηττηθεί από μια ομάδα που έδειξε πιο επικίνδυνη στην αντίπαλη εστία αφού εκτός από τα τρία τέρματα είχε και δύο δοκάρια.

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δυο ομάδες μπήκαν επιθετικά με το Κόσμιο να προσπαθεί να ξεχάσει την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από τη Ξυλαγανή και να επιστρέψει στις νίκες. Ωστόσο το Σιδηροχώρι φάνηκε εξ αρχής απειλητικό και μόλις στο 4ο λεπτό μετά από κόρνερ του Κοσιη ο Αλεξακούδης με καρφωτή κεφαλιά είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Στο 10′ άλλη μια κεφάλια του Παρασκευοπουλου αυτή τη φορά βγήκε λίγο άουτ.

Στην συνέχεια βγήκαν στην αντεπίθεση περισσότερο οι γηπεδούχοι και στο 27΄ μετά απο κόρνερ του Ξενακη ο Φλέγγας έκανε κεφαλια που κατέληξε λιγο αουτ. Στο 43′, λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου μετά απο μπαλιά του Ξενακη ο Ερκάν με πλασε έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους που ήταν και το σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, οι άμυνες άνοιξαν  και το παιχνίδι έγινε όλο και πιο επιθετικό με απανωτές ευκαιρίες. Στο 55′ ο Ταβασίδης έκανε το φαουλ και με πασα του Γαιδα ο Αλεξακούδης με πλασέ βγήκε ξανά το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Και ενώ το Σιδηροχώρι είχε δοκάρια, το Κόσμιο πετύχαινε γκολ καθώς στο 57′ ο Ερκάν δεν άφησε πολλά περιθώρια και με ενα σουτ βολίδα έκανε το 2-0, με αποτέλεσμα όλοι να θεωρούν πως το παιχνίδι έχει σχεδόν κλειδώσει.

Ωστόσο στο Νέο Σιδηροχώρι δεν υπολόγισε τα δύο γκολ συνεχίζοντας την επιθετική του δράση και δικαιώθηκε στο 65′ με τον Ταβασιδη να κάνει απευθείας σουτ μειώνοντας σε 2-1. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κοσιης έκανε τη σέντρα και ο Πανουργιας με πλασε ισοφάρισε σε 2-2. Το Κόσμιο είχε ευκαιρία στο 74′ όταν ο Ερκαν βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά το σουτ έδιωξε έξοχα ο Βασιλείου. Η Δόξα όμως είχε τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι και στο 78′ ο Παρασκευοπουλος είδε εκτός εστίας τον Μπουτσακτση, έπιασε το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ και παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα η μπάλα βρέθηκε στα δίχτυα και το παιχνίδι έκλεισε στο 2-3.

Πολύ καλή και η διαιτησία απο τον κ. Παπαγεωργίου και τους βοηθούς του Δημητριάδη και Μπαλάφα.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Δίγκας): Μπουτσακτσή, Αθανασίου, Γιαπρακτσής (Λεβεντέλλης 72′), Αραμπάς, Ζουμπιάδης, Κυπιρτόγλου, Μορφακίδης, Ξενάκης, Αμετ Ερκάν, Φλέγγας, Τσαγκαλίδης (Μαντζιούνης 58′)
ΔΟΞΑ Ν.ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σκουλής): Βασιλείου, Παρασκευόπουλος, Αλεξακούδης, Αγγελής, Πλασταράς, Αμοιρόπουλος, Κόσιης (Παπαδόπουλος 85′), Γάιδας, Πανουργιάς (Ανδρέου 83′), Ταβασίδης, Χατζηπαπάς (Γιαννακίδης 78′)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ