ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην «απόδραση» από το ΔΑΚ τoυ πρωτοπόρου Άρη Αβάτου

 

Σημαντική νίκη που τον κράτησε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε ο Άρης Αβάτου που επικράτησε στο ΔΑΚ της Ασπίδας Ξάνθης με σκορ 0-1 σε μια αναμέτρηση που ήταν ισορροπημένη όπως μαρτυράει και το τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα του Αβάτου να επικρατεί στις λεπτομέρειες.

Η ομάδα του Άρη μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχησε να προηγηθεί με την κεφαλιά του πρώτου σκόρερ της και τρίτου του πρωταθλήματος Κοτόπουλο από κοντινή απόσταση μόλις στο 12ο λεπτό. Η αντίδραση της Ασπίδας για την ισοφάριση  ήρθε άμεσα αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Ευθυμιάδης στο 26′  πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αμουτζάκη. Χωρίς κάτι αξιόλογο κύλησε το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου με την ομάδα του Αβάτου να πηγαίνει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Μετά την ανάπαυλα η Ασπίδα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας ευκαιρίες προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση αλλά είτε ήταν άστοχες είτε σταματούσαν στον τερματοφύλακα του Άρη Αμουτζάκη. Αρχικά απέκρουσε το σουτ του επιθετικού Ευθυμιάδη στο 65′ όπως και το πλασέ από κοντινή απόσταση του Κατσή στο 70′. Σωτήρια επέμβαση πραγματοποίησε και στην κοντινή κεφαλιά του Μουξιού στο 75′.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Άρη επανήρθε στις νίκες μετά την εντός έδρας  ήττα της προηγούμενης  αγωνιστικής από την Αναγέννηση Θαλασσιάς και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ισόβαθμος με την ομάδα της Θαλασσιάς, αλλά έχοντας και την εκρεμότητα του ματς με τον Άρη Πετεινού.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Κισά Ομέρ Κοράι, Σαββόγλου (32′ Ψαρόπουλος 80′ Παπαθωμάς), Τζαρτάκης, Σαρηγιαννίδης, Νικολούδης, Κοντομιχάλης, Κυριαζίδης, Δογανίδης (71′ Μουξιός), Ευθυμιάδης, Στεπανιάν, Κατσής

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Βασιλειάδης Ι,. Σουκρήογλου Σουκρή (55′ Λαζαρίδης), Χιντ Ιμέρ (20′ Θωμαίδης), Ταχτσίδης, Κοτόπουλος, Ξανθόπουλος, Χαριτίδης (76′ Δασκαλάκης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ