Η 19χρονη από τις Σάπες που «έκλεψε» η Εθνική Ελλάδος από την Εθνική Γερμανίας!

 

Ομολογούμε ότι δεν το γνωρίζαμε, ωστόσο η Εθνική Ελλάδος Ποδοσφαίρου Γυναικών έχει μετά από χρόνια και τις εποχές με την Βίκυ Σουπιάδου και την Δέσποινα Παπαδοπούλου, μια Θρακιώτισσα στις τάξεις της.

moraitou02 Τη λένε Αθανασία Μωραΐτου κι έχει καταγωγή από το… Ιάσιο Ροδόπης, ένα χωριό της Δημοτικής Ενότητας Σαπών! Μπορεί να μη γεννήθηκε στην Ελλάδα, όμως την επισκέπτεται τακτικά και θυμάται πως «όταν ερχόμασταν οικογενειακά στη Ροδόπη, πήγαινα στο Ίασιο και παίζαμε με τον μπαμπά ποδόσφαιρο». Άλλωστε ο πατέρας της μεγάλωσε στην περιοχή.

«Κάθε καλοκαίρι έρχομαι στην Ελλάδα. Παλιά ερχόμουν πάντα και στη Ροδόπη, ήρθα και πέρσι, αλλά πλέον, επειδή συγχωρέθηκε ο παππούς μου, δεν έρχομαι τόσο πολύ», είπε η ίδια μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα της Κομοτηνής “Χρόνος” και τον Διονύση Βοργιά, με την αφορμή του ερχομού της στην περιοχή για τα δυο φιλικά της Εθνικής Γυναικών με την Κύπρο.

Η Αθανασία Μωραΐτου είναι 19 ετών και σε συλλογικό επίπεδο αγωνίζεται στη Β’ Εθνική Γερμανίας με την φανέλα της ομάδας VFL Sindelfingen ως μεσοεπιθετικός. Παράλληλα, σπουδάζει αθλητικό μάνατζμεντ, δηλαδή ζει για τον αθλητισμό. Είναι μία από τις δύο αθλήτριες της Εθνικής Ελλάδος που αγωνίζονται στα αναβαθμισμένα πρωταθλήματα του εξωτερικού.

«Πάντα ήθελα να παίζω ποδόσφαιρο, κι έτσι μπήκα στο κλίμα. Όταν έκλεισα τα πέντε μου χρόνια, τότε ξεκίνησα να παίζω σε ομάδα αγοριών. Μετά, το 2011 πήγα στην ομάδα που είμαι τώρα», λέει η 19χρονη Θρακιώτισσα.

moraitou01«Το 2012 είχα παίξει στην Εθνική Γερμανίας και μέσα από αυτό με είδαν οι Έλληνες προπονητές και με κάλεσαν στην Εθνική Ελλάδος», αποκαλύπτει η ίδια αναφορικά με το πως έφτασε στο σημείο να κληθεί στην Εθνική Ελλάδος από τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημοσθένη Κάβουρα, ενώ καλόβλεπε την περίπτωσή της και η γερμανική «νασιοναλμανσάφτ».

Μπορεί βέβαια το γυναικείο ποδόσφαιρο να είναι αναβαθμισμένο στη Γερμανία, όμως και πάλι δε μπορεί κανείς να βιοποριστεί μόνο βασιζόμενος σε αυτό. «Δε μπορείς να δεις επαγγελματικά το γυναικείο ποδόσφαιρο, διότι είναι ημι-επαγγελματικό. Γι’ αυτό σπουδάζω παράλληλα και προσπαθώ με αυτό τον τρόπο αργότερα να φτάσω κάποια συγκεκριμένα χρήματα, τα οποία δεν γίνεται να φτάσεις μόνο με το γυναικείο ποδόσφαιρο», λέει η Αθανασία Μωραϊτου.

Και προσθέτει: «Ούτε στην Α’ Κατηγορία Γερμανίας τα λεφτά επαρκούν. Δηλαδή, μπορεί μία αθλήτρια να συντηρείται τώρα, αλλά για το μέλλον δεν θα της φτάσουν αυτά τα χρήματα».  Παρόλα αυτά δεν σκοπεύει να… επαναπατριστεί, καθώς «στο εξωτερικό έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια στη δουλειά σου και οι απολαβές είναι περισσότερες. Η ζωή μπορεί στην Ελλάδα να είναι πιο ευχάριστη, όμως το μέλλον στη Γερμανία είναι πιο ασφαλές».

moraitou-efim01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here