Αναβαθμίζεται ενεργειακά με 127.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το Κολυμβητήριο Ορεστιάδας

 

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το 2016 εντάχθηκε το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας, με προϋπολογισμό 127.025 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί, με σκοπό την μείωση του κόστους των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων σε θέρμανση και ψύξη αλλά και σε ζεστό νερό στα αποδυτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι το ενεργειακό κόστος του κολυμβητηρίου ήταν η αιτία για τη διακοπή της λειτουργίας του κατά τους χειμερινούς μήνες των ετών 2012, 2013 και 2014, δημιουργώντας προβλήματα στα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται σε αυτό και στερώντας από μεγάλο αριθμό πολιτών την δυνατότητα να αθληθούν.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση ενέκριναν τη μελέτη που είχε κατατεθεί από το Δήμο Ορεστιάδας και προχώρησαν στην ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Την ικανοποίησή του για αυτήν την εξέλιξη εξέφρασε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Το κολυμβητήριο  στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με την έλλειψη κονδυλίων για τις ενεργειακές του ανάγκες και παρέμεινε κλειστό για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα οι κολυμβητές του Νηρέα να σπεύδουν στην γειτονική Αδριανούπολη. Αποτελεί για τους κατοίκους της περιοχής και για τα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται σε αυτό ένα εξαιρετικά σημαντικό χώρο απόδρασης και άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων.

Με την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές όλων των ηλικιών να προπονούνται, να αθλούνται και να παίρνουν μέρος σε αγώνες τοπικού και πανελλαδικού επιπέδου, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους κατοίκους των πόλεων που απέχουν σημαντικά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, πόσω μάλλον ακριτικών περιοχών όπως η Ορεστιάδα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της, πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για τη συντήρηση και την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Υπογραμμίζει ακόμα ότι «οι συντονισμένες προσπάθειες των φορέων και η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις κεντρικές δομές των Υπουργείων, φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Η δήλωση της Νατάσας Γκαρά καταλήγει: «Το συγκεκριμένο έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, σε μια περιοχή όπως η Ορεστιάδα, δεδομένων των βεβαρημένων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, θα αποτελέσει δίχως αμφιβολία σημαντική διευκόλυνση στη ζωή των κατοίκων που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο του κολυμβητηρίου. Για μας είναι ιδιαίτερο σημαντικό να συμβάλλουμε στη βελτίωση, αλλά και στη λύση προβλημάτων της καθημερινότητας των Εβριτών πολιτών».