Καταγγελία για παράτυπη συμμετοχή των ξένων παικτών του ΑΟ Ορεστιάδας και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

 

Σοβαρότατες είναι οι καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο δεκαήμερο για παράτυπη συμμετοχή των ξένων παικτών του ΑΟ Ορεστιάδας και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αλλά και άλλων ομάδων, χωρίς πάντως να υπάρξει (μέχρι στιγμής) κάποια αντίδραση.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Στέφανος Λεμονίδης στο “Φως των Σπορ”, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Volley League υπήρξε μπέρδεμα με τους ξένους της Ορεστιάδας το οποίο αποκάλυψε ο Ηρακλής, «αφού κακώς έπαιξαν στο πρώτο ματς, καθώς υπήρχε απαγορευτικό έκδοσης δελτίων ξένων παικτών, από την FIVB , λόγω χρεών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «με κάλυψη της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ εκδόθηκαν τα δελτία, αλλά αν ο Ηρακλής έχανε θα έκανε ένσταση και θα γινόταν άνω-κάτω το πρωτάθλημα. Τα δελτία αργότερα ανακλήθηκαν, η Ορεστιάδα πλήρωσε τα χρέη, ξαναεκδόθηκαν και οι ξένοι παίκτες αγωνίσθηκαν κανονικά με τον ΠΑΟΚ».

Όταν το άρθρο με την συγκεκριμένη αποκάλυψη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα VolleyNews, αναγνώστης έγραψε ότι δεν ήταν μόνο η Ορεστιάδα με ανάλογο πρόβλημα. «Κύριε Λεμονίδη μάλλον σας διαφεύγει ότι για πολλές ομάδες εκδόθηκαν δελτία-λίστες για ξένους αθλητές χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απο την FIVB», επισημαίνεται στο σχόλιο.

Το σχόλιο συνεχίζει: «Σύρος, Κύζικος, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα χρησιμοποίησαν παράτυπα αθλητές και δεν άνοιξε μύτη. Αλήθεια επίσης έχουν όλες οι ομάδες τον απαραίτητο αριθμό αθλητών που ξαναείχαν επαγγελματικο συμβόλαιο στη volleyleague (υπάρχει σχετικός κανονισμός). Για κάντε μία έρευνα για ποιες ομάδες έχουν φτιαχτεί απο ένα manager (αν δε κάνω λάθος βάση κανονισμού απαγορεύεται ένας manager να έχει πάνω απο 50% μίας ομάδας). Ας μάθουμε κάπως γιατί παιχνίδια συγκεκριμένης ομάδας ήταν τα μόνα που δε μπήκαν στο στοίχημα στο league cup».

Το νόημα από όλα αυτά, αλλά και από το γεγονός ότι η Κηφισιά θα αγωνίζεται τελικά κανονικά στο Ζηρίνειο παρόλο που το γήπεδο δεν πληρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές σε ύψος, όπως το καταγράφει στο αρχικό του άρθρο ο θρακιώτης δημοσιογράφος Στέφανος Λεμονίδης; «Τα ρουσφέτια συνεχίζονται στην ΕΣΑΠ, ανάλογα με τις ανάγκες των μελών της, όπως γίνεται εδώ και χρόνια καταστρατηγώντας τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς.  Γι αυτό και δεν μας προκαλεί έκπληξη η περίπτωση του ΑΟΚηφισιάς και της Ορεστιάδας».

Το άρθρο που φιλοξενήθηκε στο “Φως των Σπορ” και αναπαρήχθη από το “VolleyNews”, όπως και τα σχόλια που το συνόδευσαν στο τελευταίο, δεν έχουν απαντηθεί ούτε από τον ΑΟ Ορεστιάδας ούτε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.